Data publicării:

Katie Ledecky, forfait pentru proba de 200 m şi finala la 1.500 m de la CM din "motive medicale"

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Înotătoarea americană Katie Ledecky, cvintuplă campioană olimpică şi de 14 ori campioană mondială, a declarat forfait pentru proba de 200 m şi pentru finala probei de 1.500 m din cadrul Campionatelor Mondiale de nataţie, "din motive medicale", marţi la Gwangju (Coreea de Sud).

Seriile şi semifinalele probei de 200 m, precum şi finala probei de 1.500 m, sunt programate marţi.

Ledecky, care mai este angajată la individual în proba de 800 m, vineri şi sâmbătă, nu a renunţat totuşi la restul săptămânii de competiţie, a anunţat staff-ul lotului american.

Înotătoarea americană "nu se simte bine de când a ajuns la Gwangju, pe 17 iulie" şi a decis să declare forfait pentru proba de 200 m din motive medicale", a anunţat Federaţia americană (USA Swimming) într-un comunicat.

Forfait-ul pentru finala de 1.500 m, pentru care a fost mai întâi incertă, a fost confirmat în cursul dimineţii. "S-a decis ca Ledecky să nu concureze în finala de 1.500 m din această seară", a scris USA Swimming pe Twitter.

Triplă campioană mondială pe această distanţă, Ledecky a stabilit cel mai bun timp din seriile de luni.

În prima zi a competiţiei, duminică, americanca în vârstă de 22 de ani a fost detronată de tânăra australiană Ariarne Titmus la 400 m, o distanţă pe care era neînvinsă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel