Kamala Harris și Donald Trump vor avea o dezbatere în 10 septembrie, la ABC
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Kamala Harris și Donald Trump vor fi ”față în față” pe 10 septembrie, la prima dezbatere electorală pentru cursa spre Casa Albă.

Candidata democrată la președinția SUA, vicepreședintele Kamala Harris, și contracandidatul republican, Donald Trump, vor participa pe 10 septembrie la o dezbatere electorală transmisă de ABC, a anunțat postul joi. 

Acesta va fi prima confruntare față în față între cei doi rivali politici, între care există o cursă strânsă, potrivit sondajelor, relatează Reuters, scrie Agerpres.

Într-o conferință de presă la reședința sa din Palm Beach, Florida, fostul președinte Trump a declarat că dorește dezbateri suplimentare pe 4 septembrie și 25 septembrie, care ar urma să fie difuzate de Fox și NBC.

Harris a declarat într-o postare pe X că așteaptă cu nerăbdare dezbaterea din 10 septembrie, după ce Trump ”a fost în sfârșit de acord”.
După o vizită de campanie în zona Detroit, ea a declarat presei că este dispusă să discute despre mai multe dezbateri, dar un oficial al campaniei a reiterat poziția sa potrivit căreia o dezbatere la Fox pe 4 septembrie nu este posibilă.

Discuțiile privind viitoarele dezbateri depind de participarea lui Trump la dezbaterea din 10 septembrie de pe ABC, a spus oficialul. Echipa de campanie a lui Harris s-a opus deja unei dezbateri la Fox, afirmând că rețeaua gazdă ar trebui să fie una care s-a implicat în dezbaterile primare recente ale ambelor partide.


FOTO: Agerpres

Trump a sugerat anterior că s-ar putea retrage de la dezbaterea ABC, programată înainte ca Harris, vicepreședintele SUA, să-l înlocuiască pe președintele Joe Biden în calitate de candidat prezidențial democrat în urmă cu mai puțin de trei săptămâni, dând peste cap competiția.

Dezbaterea din 10 septembrie de pe ABC urma să fie a doua din cele două convenite între Biden și Trump, după dezbaterea lor din 27 iunie de la CNN.

Un sondaj Ipsos publicat joi a arătat că Harris și-a mărit avansul față de Trump de la sfârșitul lunii iulie, cu 42% față de 37%, comparativ cu un sondaj Reuters/Ipsos din 22-23 iulie, care o credita cu 37% din voturi față de 34% pentru Trump.

Conferința de presă de joi din Palm Beach a fost prima apariție publică a lui Trump de când Harris l-a ales marți pe guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, drept contracandidat.

Alegerile din SUA vor avea loc pe 5 noiembrie.

Biden a ieșit din cursa pentru Casa Albă, la câteva săptămâni după dezbaterea cu Trump

Prestația pe care Joe Biden a avut-o în cadrul dezbaterii cu Donald Trump a fost una slabă, motiv pentru care i s-a cerut actualului președinte să renunțe la cursa pentru un al doilea mandat la Casa Albă.

Decizia a fost luată la mai bine de trei săptămâni după respectiva dezbatere, iar anunțul a fost făcut printr-o scrisoare postată pe platforma X, ca apoi, pe aceeași rețea socială să își arate susținerea în această cursă pentru Kamala Harris, vicepreședintele SUA.

”Am decis să nu accept nominalizarea și să-mi concentrez toată energia asupra îndatoririlor mele ca președinte pentru restul mandatului meu. Prima mea decizie ca nominalizat al partidului în 2020 a fost să o aleg pe Kamala Harris ca vicepreședinte. Și a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o. Astăzi vreau să îmi ofer sprijinul deplin și susținerea pentru ca Kamala să fie nominalizată ca reprezentantă a partidului nostru în acest an. Democrați - este timpul să ne unim și să-l învingem pe Trump. Hai să facem asta”, a transmis Biden colegilor săi democrați pe rețeaua socială.

Citește și: Trump i-a propus trei dezbateri, cu dată și loc, Kamalei Harris

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel