Kamala Harris, discurs emoționant despre drama din Ucraina:"Oamenii aceştia nu-şi doresc decât SĂ TRĂIASCĂ, să stea acasă, să meargă duminica la bisericile lor, nu să fugă-n lume cu rucsacul în spate"
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Kamala Harris, vicepreşedinte al SUA / Foto: presidency.ro
Kamala Harris, vicepreşedinte al SUA / Foto: presidency.ro
Kamala Harris, vicepreşedinte al SUA, s-a arătat vizibil emoţionată de soarta ucrainenilor care, în vreme de război, sunt nevoiţi să-şi lase vieţile şi toată agoniseala în spate şi să caute adăpost în altă ţară.

În războiul din Ucraina, foarte mulţi civili au fost ucişi, printre care şi copii, iar aceste imagini au şocat întreaga lume. Aflată în vizită oficială la Bucureşti, Kamala Harris, vicepreşedinte SUA, a avut, în timpul discursului, şi un moment în care a amintit de crimele de război care, fără doar şi poate, există şi produc o suferinţă imensă. 

"Orice intenţie de a ataca civili este oribilă, este o crimă. Este dureros să te uiţi la aceste imagini. E dureros să ştii că oameni nevinovaţi suferă în Ucraina, oameni care nu vor altceva decât să trăiască în ţara lor, să stea la ei acasă, să vorbească limba pe care o vorbesc, să meargă duminica la biserica lor la care merg dintotdeauna. Oamenii aceştia nu-şi doresc altceva decât să-şi crească, copiii în pace şi să-şi vadă de viaţa lor aşa cum au făcut-o şi generaţiile dinaintea lor. Iar acum...să se trezească cu nimic şi să fie obligaţi să plece din ţara în care s-au născut şi şi-au făcut familii şi case cu un rucsac în spate...e incredibil. Suntem martori la orori de neimaginat. Vedem cum o maternitate a fost bombardată şi atâtea altele. Suntem alături de ţările cu care  împărţim o prietenie bazată pe valori comune, printre care şi România. Nu este uşor să ajuţi, de multe ori costă foarte mult să faci asta, dar noi dorim să ajutăm acolo unde e nevoie şi să rămânem loiali partenerilor noştri."

De asemenea, Kamala Harris a lăudat eforturile şi implicarea României în acţiunile de binefacere şi sprijinire a refugiaţilor. "Am fost foarte emoționată de informațiile pe care ni le-ați dat în legătură cu refugiații din Ucraina și referitor la problemele pe care le întâmpină. Suntem împreună, SUA și România, și vom face tot ce e necesar pentru a pune resurse în asistența umanitară. Am văzut cum aţi primit refugiaţii. Aţi dovedit atât de mult curaj, aţi primit zeci de mii de refugiaţi şi aţi făcut asta cu atât de multă înţelegere şi empatie. Vă reamintesc că pe lângă cele 53 de milioane de dolari alocate deja, vom mai activa alte 4 miliarde de dolari din fondul pentru asistenţă umanitară" a mai declarat înaltul demnitar american.

Vezi declaraţiile complete aici: Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, și președintele României, Klaus Iohannis, declarații, la Palatul Cotroceni - 11 martie 2022 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel