Kabul: Atac la hotelul Intercontinental. Patru americani uciși
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Poza descriptivă
Poza descriptivă
 Patru cetăţeni americani şi-au pierdut viaţa, iar alţi doi au fost răniţi în atacul armat comis la sfârşitul săptămânii trecute de talibani asupra Hotelului Intercontinental din capitala Afganistanului, Kabul, a anunţat miercuri diplomaţia americană, relatează AFP. 

"Statele Unite condamnă ferm atacul de la 20 ianuarie" vizând acest hotel de lux din capitala afgană, a mai afirmat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, prezentând bilanţul citat. 

Cel puţin 22 de persoane, printre care mulţi străini, au fost ucişi în atacul desfăşurat timp de aproape 12 ore de un comando de şase talibani, potrivit unui controversat bilanţ oficial. Atacatorii a fost, de asemenea, împuşcaţi. 

"Putem confirma că patru cetăţeni americani şi-au pierdut viaţa şi doi au fost răniţi", a spus Heather Nauert. "Prezentăm sincere condoleanţe familiilor şi prietenilor persoanelor ucise", a adăugat ea. 

Atac, sâmbătă seara 

Atacul a fost lansat sâmbătă seară când agresorii au deschis focul asupra celor prezenţi în sala de mese, după care au forţat camerele pentru a lua ostatici, unii fiind imediat împuşcaţi sau decapitaţi. 

Purtătorul de cuvânt al talibanilor a revendicat operaţiunea într-un mesaj afirmând că hotelul de lux era "plin de invadatori americani şi de alte naţionalităţi". 

Pe lângă cei patru americani, au mai murit în atac şapte ucraineni, doi venezueleni, un kazah şi un german, reaminteşte AFP, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel