Justiția din Olanda, decizia care "a șocat lumea". Peiu: Judecătorul a ales varianta radicală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (EKATERINA BOLOVTSOVA)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (EKATERINA BOLOVTSOVA)
Petrișor Peiu a vorbit despre o decizie pe care a luat-o justiția din Olanda și care a șocat pe toată lumea.

"O chestiune importantă şi de înţeles este ce se întâmplă, astăzi, în Olanda. Toată lumea s-a şocat văzând că Guvernul olandez vrea să cumpere jumătate din fermele excepţionale ale Olandei, al doilea exportator de mâncare din lume, între America şi Brazilia. Vrea să cumpere guvernul jumătate pentru a le desființa şi pentru a reduce efectivele de animale cu 30%. Ei bine, acea decizie a guvernului nu vine pentru că guvernul s-a ţicnit peste noapte. Este ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti date de instanţa supremă din Olanda. Aceste hotărâri judecătorești ar trebui privite cu mare seriozitate, pentru că ne pot afecta într-o măsură majoră viaţa.

Cea mai înaltă instanţă administrativă de acolo a hotărât acest lucru într-un proces în care a condamnat Guvernul olandez pentru că nu a făcut tot ce putea face pentru a reduce poluarea cu amoniac, amoniacul fiind un gaz care se degajă din combinaţia dintre fecalele şi urina animalelor. Atunci, judecătorul respectiv, din mai multe posibilităţi, a ales varianta radicală: desfiinţarea unei mari părţi din ferme. Varianta mai uşoară ar fi fost reducerea conţinutului de proteine din hrana animală", a spus Petrișor Peiu, la DCNews TV.

Vezi și: România, locul 3 în UE la creșterea prețului la energie. Peiu, explicație: Nu mai e nici conjunctura de piaţă, nici Putin

Peiu: Directorul Transgaz, Nelu Sterian, salariu cu 50% mai mare decât al lui Joe Biden/ Chirieac: Asta înseamnă să ai valoare

Interviul integral, în materialul video de mai jos:

Legătura dintre justiție și infrastructura României

Justiția din România a avut un rol nebănuit când vine vorba de infrastructura țării noastre, a mai spus Petrișor Peiu la DC News.

"Avem foarte multe decizii administrative proaste, iar unele decizii judecătorești ne pun cu spatele la zid. Inclusiv unele care au întârziat mari lucrări de infrastructură pe motive care par puerile, dar iată că s-a întâmplat. România pierde foarte mulți bani. Ca să facem un calcul foarte simplu, cele două hidrocentrale de pe Jiu, cu o capacitate instalată de 250 MW.. gândiți-vă la prețul de 1.000 lei MWh. Sunt 250.000 de lei care se pierd în fiecare oră.

Eu nu știu dacă cineva a făcut acest calcul, dar Hidroelectrica pierde, iar Hidroelectrica este deținută 80% de statul român. La Iernut vorbim de o capacitate instalată de 330 MW, acolo sunt pierderi de 330.000 lei pe oră”, a transmis Petrișor Peiu la DC News.

"Iernutul nu trebuia să fie mai mare, să fie cât centrala OMV de la Ploiești care este tot pe gaz și care cred că are 600 MW?”, a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac.

"Din păcate, aici ajungem la o altă mare deficiență a economiei românești, pierderea capacității inginerești. Nu mai există firme românești care își propun să abordeze proiecte de mare amploare”, a răspuns Peiu.

"Păi fiindcă le-a desființat statul: ba DNA, ba Guvernul”, a replicat Chirieac.

Vezi și: "Decizie absolut catastrofală" pentru anumiți angajați. Petrișor Peiu: În folosul cui este? Creşte frustrarea celor bine pregătiţi

 Petrișor Peiu, previziuni sumbre: Românul cu credite va face foamea. Este o dramă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel