Jurubiţă (FIC): Marile companii vor să construiască centre de vaccinare în România
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Jurubiţă (FIC): Marile companii vor să construiască centre de vaccinare în România
Jurubiţă (FIC): Marile companii vor să construiască centre de vaccinare în România
Marii investitori străini din România şi-au manifestat disponibilitatea de a construi centre de vaccinare pentru angajaţii lor şi au prezentat această idee Guvernului, a declarat, vineri, Ramona Jurubiţă, preşedintele Consiliului Investitorilor Străini (FIC). 

Ramona Jurubiţă a participat la conferinţa online 'Upgrade România - investiţiile, colacul de salvare al economiei?', organizată de DC News.

'Ne-am întâlnit ieri (joi - n.r.) cu premierul pentru a vedea cum ne putem întoarce la noul normal. Foarte important pe agendă este şi nevoia de a susţine această campanie de vaccinare, iar o parte din companiile mari şi-au arătat disponibilitatea, unele au înfiinţat sau se gândesc să înfiinţeze centre pentru vaccinarea angajaţilor, dorim să contribuim cu resursele noastre pe care le avem la depăşirea acestei situaţii', a spus Jurubiţă.

Alte discuţii cu membrii Guvernului au vizat nevoia ţării de a atrage investiţii străine, a adăugat ea.

'Avem nevoie de mai multe lucruri pentru asta, să avem un cadru de reglementare şi legislativ clar şi stabil, am discutat şi ieri cu premierul legat de această nevoie, stabilitatea este importantă pentru orice investitor, mai ales pentru cei care doresc să vină să investească în România. Este nevoie de un instrument care să fie proactiv în atragerea acestor investiţiile, investiţiile nu vin altfel, suntem într-o competiţie regională şi trebuie să fim proactivi şi clari cu ce vrem să atragem în ţară', a arătat reprezentanta investitorilor străini.

Totodată, potrivit acesteia, este nevoie să schimbăm această paradigmă din ultimi 30 de ani de a face investiţii în industrii cu valoare adăugată mică şi să ne îndreptăm spre investiţii cu valoare adăugată mare, dublată de modul în care vedem noi evoluţia şi rezilienţa economică.

'Trebuie să ne asigurăm că investiţiile sunt direcţionate spre zona de sănătate, pentru a avea o rezilienţă, precum producerea de vaccinuri în ţară şi altele, pentru a avea o rezilienţă pentru noi situaţii de acest gen, să le gestionăm mai uşor', a mai declarat Jurubiţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel