Judy Heumann a murit la 75 de ani. O viață de activism pentru drepturile persoanelor cu dizabilități
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Judy Heumann s-a stins la 75 de ani, după ce și-a dedicat viața cauzei nobile.

Activista pentru drepturile persoanelor cu dizabilități Judy Heumann a murit la vârsta de 75 de ani. Potrivit BBC, americanca era recunoscută pe plan internațional pentru implicarea sa în mișcarea pentru drepturile persoanelor de acest fel, iar activismul său a generat legi în Statele Unite.

Heumann era „recunoscută de mulți drept mama mișcării pentru drepturile persoanelor cu dizabilități”, se arată într-un mesaj postat pe site-ul său care i-a anunțat moartea de sâmbătă, 4 martie 2023.

Ea a fost esența mișcării pentru respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități

Judy s-a aflat deseori în prima linie a protestelor pentru această cauză, ajutând să creeze organizații naționale și internaționale care militează pentru drepturile persoanelor cu dizabilități și generând chiar și schimbări legislative în Statele Unite ale Americii.

Heumann a făcut parte din administrațiile prezidențiale conduse de Bill Clinton și Barack Obama, pe lângă cei peste 20 de ani de experiență în ONG-uri.

Fostul președinte american Barack Obama a spus că este „norocos” să fi lucrat cu Heumann și i-a adus un tribut pentru că și-a dedicat viața pentru această cauză nobilă. Printre tributari se numără și Asociația Americană pentru Persoanele cu Dizabilități, care a transmis că leadership-ul său a îmbunătățit drepturile și demnitatea inerente ale persoanelor cu dizabilități”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel