Data publicării:

Judeţul Bihor stabileşte legături de cooperare cu districtul Steinfurt din Germania

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Conducerea Judeţului Bihor pune bazele unei colaborări cu districtul Steinfurt din Germania, scop în care o delegaţie de nouă persoane a fost invitată şi primită, timp de trei zile, în judeţ de conducerea CJ Bihor.

"Vorbim de districtul Steinfurt, situat în nordul Germaniei, aproape de graniţa cu Olanda, cu 450.000 de locuitori, dar o suprafaţă de 20% din Bihor. Este o zonă superdezvoltată în Europa, considerată motorul Germaniei. Bugetul lor este de şapte ori cât cel al judeţului Bihor. Cred, personal, că pentru noi, o conlucrare în perspectivă ne poate aduce numai lucruri bune", a declarat, în conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pásztor Sándor.

Demersurile pentru colaborarea între cele două zone a demarat în ianuarie 2018, concretizate prin această primă vizită în Bihor, în perspectiva unui viitor parteneriat. În primăvara anului 2020, potrivit reprezentantului german Laumann Jost, o delegaţie bihoreană va vizita districtul german.

Oaspeţii, membri în diverse partide din structura lor judeţeană de conducere, au avut ocazia de a cunoaşte multe aspecte ale vieţii social-economice a judeţului, în cadrul expunerilor şi întâlnirilor de lucru la care au participat: pentru turism, la Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor, pentru cultură la Muzeul Ţării Crişurilor, la Teatrul Regina Maria, Biblioteca Judeţeană, la diverse biserici, Camera de Comerţ, Liceul german Schiller, dar şi despre noile parcuri industriale înfiinţate în judeţ, la Tileagd şi Săcueni.

"Noi am stabilit acele direcţii prin care ar trebui să pornim discuţiile şi să desfăşurăm această conlucrare: turism, cultură, ecumenism, tineret, social, transporturi, economic. Vă zic sincer că le-a plăcut foarte mult caracterul nostru multicultural", a spus preşedintele Pásztor.

Potrivit lui Laumann Jost, oportunităţile de cooperare sunt, deocamdată, în domeniile turism, economic, social, sănătate şi transport, domenii care vor continua însă să se dezvolte.

"Pentru noi este foarte important să punem în practică principiile Uniunii Europene şi să aducem împreună oamenii din diferite ţări. În acest sens am realizat cooperarea cu judeţul Bihor şi suntem foarte bucuroşi pentru acest lucru. Programul pregătit pentru noi este foarte interesant şi am găsit deja arii de interes de cooperare", a precizat Laumann. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel