Data publicării:

Judecătorul Mircea Moldovan, acuzat de jaf armat și cu telefoanele ascultate timp de aproape 2 ani, la comanda grupării colderiste. "M-au pus să-l denunț pe președintele țării"

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
Mircea Moldovan / Foto: Inquam Photos, Octav Ganea
Mircea Moldovan / Foto: Inquam Photos, Octav Ganea

Gruparea ”Coldea” dădea comenzi judecătorilor - cel puțin asta susține Mircea Moldovan, condamnat la 22 de ani de închisoare pentru fapte despre care susține că ar fi neprobate, care, la rându-i, ar fi fost somat să-l denunțe pe Traian Băsescu, președintele țării la acea vreme.

Un înalt magistrat a rupt tăcerea în legătură cu manevrele și dedesubturile "caracatiței colderiste", în exclusivitate la România TV. Este vorba despre judecătorul Mircea Moldovan, condamnat pentru corupție, care a făcut mai multe dezvăluiri: "M-au pus să-l denunț pe președintele țării" - este doar una dintre multele declarații șocante ale acestuia.

Moldovan era bănuit că lua decizii în dosare de insolvență în funcție de banii pe care îi primea. "Considera îndreptăţit să pretindă bani, dar şi orice alte avantaje, de la cherestea, ceasuri de firmă, televizoare de ultimă generaţie la produse alimentare sau angajarea unor rude, ghidându-se după principiul "serviciu contra serviciu". Cei care încălcau această regulă aveau parte de atitudini exprimate în cuvinte de genul „să vezi ce i-o trag eu!” sau „Nu merge aşa”", se arăta în motivarea judecătorilor Curții de Apel București cu privire la condamnarea judecătorului Mircea Moldovan din 2015.

Judecătorul a rămas celebru și pentru momentul în care a sărit gardul vilei sale pentru a scăpa de procurorii care făceau percheziţii la reşedinţa sa, ulterior ajungând la sediul DNA îmbrăcat în trening.

Condamnat la 22 de ani de închisoare pentru un prejudiciu de 6.500 de euro

"Dosarul meu a început - ei spuneau - în urma unui denunț. Dar denunțul nu a avut nicio probă, nimic. Și atunci, după ce s-au încheiat protocoalele, DNA, SRI au cerut pe siguranță națională să fiu ascultat. Pentru ce? Pe art. 3, lit. e, f - adică jaf împotriva instituțiilor publice. Deci, vă dați seama, judecător în funcție - jaf armat. S-a sesizat din oficiu DNA-ul. Și atunci m-au înregistrat un an și opt luni, mi-au pus telefoane în camere, la serviciu, peste tot și tot n-au reușit să găsească mari probe.

Ca să vă dați seama ce probe au strâns, după ce au fost 14 inculpați în dosar, împreună cu denunțătorii, doamna Kovesi și domnul Coldea l-au chemat pe domnul Adamescu la DNA. Și au spus așa: "Dacă ne dați probe împotriva lui Băsescu atunci scăpați toți 14!" Metoda de a scăpa cred că era anularea mijloacelor de rezistență, adică interceptările care erau ilegale și care erau făcute în baza protocoalelor. Domnul Adamescu (n.r. omul de afaceri Dan Adamescu), un caracter deosebit, a spus - Eu nu pot să fiu un turnător pentru că în lumea afacerilor sunt cunoscut - și n-a vrut să spună.

Bineînețes că la comanda trupei domnului Coldea condamnările au venit la Înalta Curte cu bilețele din acelea galbene, portocalii... și pedepsele au fost pe măsură. Eu am plecat cu 22 de ani. Nu-mi venea să cred, ei se așteptau undeva pe la 7 ani pentru ce au făcut, nici DNA nu se aștepta să iau o asemenea pedeapsă. Ca să știți, prejudiciul total la 7 infracțiuni la câte am fost eu condamnat a fost de 6.500 de euro - achitat, bineînțeles - ca să vă dați seama ce prejudiciu! Pentru abuz în serviciu și... ce luare de mită? Că știa și DNA-ul. Repartizarea dosarelor era o sintagmă pe care ei o lucrau cum voiau. Nu exista propriu-zis o repartizare, era o influență! Iar dosarul, dacă trebuia să ajungă la X judecător, ce se întâmpla? Aștepta să se încarce cu un număr de dosare respectivul - erau niște procente - și apoi se aștepta următorul termen.

Nu știu de ce nu se vorbește concret. Păi judecătorii care au fost promovați din rândul procurorilor DNA n-au judecat ei toate marile dosare? Se cunosc numele lor! Mateuț... ăștia au fost procurori DNA! Și uitați-vă ce soluții au dat, ce contraziceri au fost, câte condamnări au fost făcute aiurea! Nu trebuie să se răsfoiască mult. Să se vadă sentințe. Toți procurorii care au fost la DNA au ajuns judecători la ÎCCJ" a spus Moldovan.

Mai multe dezvăluiri, aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel