Judecătorul Cristi Danileţ a câștigat un nou proces cu CSM. E repus în drepturi de ÎCCJ cu privire la vechimea în muncă, transmite avocatul său
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin
Judecătorul Cristi Danileţ a câștigat un nou proces cu CSM. E repus în drepturi de ÎCCJ cu privire la vechimea în muncă, transmite avocatul său.

Avocatul Dumitru Dobrev a anunțat, vineri, că Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția de Contencios Administrativ și Fiscal a admis recursul împotriva sentinței Curții de Apel Cluj și a anulat hotărârea CSM nr. 1537/14.12.2021 prin care se dispunea suspendarea acestuia din funcție începând cu data de 13.12.2021.

„Judecătorul Cristi Danileţ a câștigat un nou proces cu CSM.

L-am repezentat ca avocat pe Cristi Danileț într-unul dintre procesele cu CSM, în care a câștigat definitiv, prin decizia pronunțată azi. Prin aceasta, Cristi Danileț e repus în drepturi de ÎCCJ cu privire la vechimea în muncă.

Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția de Contencios Administrativ și Fiscal a admis recursul împotriva sentinței Curții de Apel Cluj și a anulat hotărîrea CSM nr. 1537/14.12.2021 prin care se dispunea suspendarea acestuia din funcție începînd cu data de 13.12.2021.

Ca o consecință, ICCJ i-a recunoscut reclamantului vechimea în muncă şi în magistratură pentru perioada în care a produs efecte hotărârea anulată. Mă bucur că am reușit să contribui cu modestele mele mijloace la această mică victorie a normalității.

Este regretabil că un magistrat a trebuit să lupte ani prin instanțe pentru a anula o decizie injustă a unui for profesional ce are ca misiune printre altele, tocmai apărarea imaginii profesionale a magistraților. Procesul încheiat azi arată cât de importante și delicate sunt mecanismele statului de drept și cât de prețios este să apărăm ce s-a câștigat cu greu în ultimul deceniu”, a transmis avocatul Dumitru Dobrev.

Cristi Danileț a avut o scurtă reacție

Apoi, Cristi Danileț a avut o scurtă reacție: „Procesul cu Tik Tok: după ce în decembrie s-a stabilit că fapta nu a fost gravă, acum s-a stabilit definitiv că perioada în care am fost suspendat este recunoscută vechime în muncă”.

Amintim că pe 13 decembrie 2021, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ de la Tribunalul Cluj, pentru manifestări pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de socializare.

Era vorba de două postări pe reţeaua de socializare TikTok, despre care Danileţ susţinea că nu au legătură cu justiţia, ci se referă la viaţa privată.

„S-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru două filmuleţe publicate anul trecut pe Tik Tok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalt curăţ o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmaţie în legătură cu Justiţia şi imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viaţa mea privată, pentru care nu înţeleg să dau socoteală nimănui. Abaterea reţinută este 'conduită prin care se aduce atingere imaginii Justiţiei'. Soluţia s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecţia Judiciară. Evident, voi formula recurs la ICCJ şi sunt sigur că se va remedia această soluţie", spunea Danileţ, în decembrie 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel