Judecătorul amână desigilarea depoziției lui Trump în cazul de viol
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Georgiana Dediş
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Deşi, iniţial, ordonase desigilarea parţială a mărturiei lui Trump, un judecător federal s-a răzgândit, oferindu-i timp fostului preşedinte pentru a-şi pregăti depoziţia.

Un judecător federal i-a acordat fostului președinte Donald Trump mai mult timp pentru a argumenta împotriva eliberării parțiale a depoziției sale într-un proces cu o femeie care susține că a violat-o în anii 1990, notează Bloomberg.

Judecătorul districtual american Lewis Kaplan a ordonat luni inițial desigilarea a 34 de pagini din mărturia lui Trump într-un proces pentru defăimare a scriitoarei E. Jean Carroll. Câteva ore mai târziu, Kaplan a acceptat cererea lui Trump de a amâna eliberarea cu trei zile, în timp ce ei depun o obiecție oficială.

Carroll l-a dat în judecată pe Trump pentru defăimare în 2019, după ce acesta a negat public afirmația ei că ar fi violat-o. Ea a depus fragmente atât din depoziția ei, cât și din cea a lui Trump în sprijinul argumentelor pentru a accelera strângerea probelor în acest caz.

Avocaţii au solicitat amânarea pentru că nu au înţeles obligaţiile

În timp ce Carroll a prezentat mărturia lui Trump sub sigiliu, Kaplan a spus inițial că fostul președinte nu a răspuns într-un termen de trei zile pentru a explica de ce ar trebui să rămână sigilat. Într-o scrisoare adresată instanței de judecată în care solicită o amânare, avocații fostului președinte au spus că au înțeles greșit obligația lor de a răspunde. 

Carroll susține că fostul președinte a violat-o într-un dressing Bergdorf Goodman în urmă cu două decenii. Aceasta a spus că Trump a defăimat-o susținând că nu a întâlnit-o niciodată pe scriitoare și că ea a inventat povestea pentru a crește vânzările cărții ei. Ea a depus un alt proces în noiembrie, în temeiul unei noi legi din New York, care permite victimelor să dea în judecată pentru presupusele abuzuri sexuale care au avut loc cu zeci de ani în urmă.

O transcriere parțială a depoziției lui Jean Carroll a fost deschisă în noiembrie, în care avocații lui Trump au insistat asupra ei cu privire la viața ei amoroasă și la modul în care a răspuns în timpul presupusului atac, mai scrie Boolberg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel