Josep Lluis Nunez a încetat din viaţă
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Josep Lluis Nunez, fost preşedinte al clubului FC Barcelona, a încetat din viaţă.

Josep Lluis Nunez, fost preşedinte al clubului spaniol de fotbal FC Barcelona timp de 22 de ani (1978-2000), a încetat din viaţă luni, la vârsta de 87 de ani, după o grea suferinţă, informează EFE. Nunez, care se retrăsese în ultimii ani din viaţa publică, a avut cel mai lung mandat la conducerea Barcelonei, fiind reales de mai multe ori în funcţia de preşedinte.

Sub conducerea sa, echipa catalană a câştigat 27 de trofee, inclusiv prima sa Ligă a Campionilor, în 1992. În 1986, Barca a fost învinsă de Steaua Bucureşti în finala Cupei Campionilor Europeni. Cu Nunez preşedinte Barcelona şi-a asigurat independenţa economică, fiind pionieră în obţinerea de venituri din transmisiile TV şi din merchandising.

În cei 22 de ani în care Nunez a condus Barca, capacitatea stadionului Camp Nou a fost mărită, a fost construită o arenă mică, Mini Estadi, şi au fost înfiinţate muzeul şi fundaţia clubului. Tot în această perioadă au fost achiziţionate terenurile pe care a fost construită Ciutat Esportiva, centrul de antrenament al clubului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel