Jon Peters, producător de la Hollywood, condamnat să plătească 3,3 milioane de dolari pentru hărţuire sexuală
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
jon-peters
jon-peters

Producătorul de film Jon Peters a fost găsit vinovat de hărţuire sexuală, vineri, de un tribunal american, care l-a condamnat să îi plătească fostei sale asistente personale daune în valoare de peste 3 milioane de dolari.

Juraţii - nouă femei şi trei bărbaţi - i-au acordat în primă instanţă asistentei de producţie Shelly Morita dreptul de a primi daune de 822.000 de dolari. Juraţii au considerat că Jon Peters a creat pe platourile de filmare un mediu de lucru ostil şi a acţionat cu premeditare. Din acest motiv, juraţii au ordonat iniţierea unei a doua faze a procesului, în urma căreia i-au acordat reclamantei daune suplimentare în valoare de 2,5 milioane de dolari.

Jon Peters, un fost expert în coafură devenit ulterior producător de film, care a contribuit la succesul unor filme renumite, precum "Culoarea purpurie/ The Colour Purple", "Rugul vanităţilor/ The Bonfire and the Vanities" şi "Superman Revine/ Superman Returns", nu a fost prezent în momentul în care juraţii au anunţat verdictul.

Pe de altă parte, Jon Peters s-a aflat pentru o perioadă, alături de fostul său partener de afaceri Peter Guber, la conducerea studiourilor Sony Pictures.

Shelly Morita, în vârstă de 44 de ani, l-a dat în judecată pe Jon Peters şi pe compania acestuia, J.P. Organization Inc., în decembrie 2006.

Ea susţine că Jon Peters a atins-o într-un fel nepotrivit şi a bruscat-o, împingând-o pe un pat, în timp ce se aflau în Australia, unde filmau pentru lungmetrajul "Superman Revine".

În declaraţia sa, Jon Peters, în vârstă de 66 de ani, a negat acuzaţiile, iar avocatul său a anunţat că va face apel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel