Data publicării:

John Isner se retrage din circuitul profesionist după US Open, după 17 ani de activitate

Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
John Isner. FOTO: Twitter @ John Isner
John Isner. FOTO: Twitter @ John Isner
John Isner se retrage după 17 ani de activitate în tenisul profesionist. US Open (28 august - 10 septembrie) va fi ultimul său turneu.

Americanul John Isner (fost loc 8 ATP, 38 de ani) și-a anunțat retragerea din circuitul profesionist de tenis, turneul de Grand Slam de la US Open urmând să fie ultimul său turneu, acesta fiind a 17-a prezență consecutivă în turneul american.

”După mai bine de 17 ani de activitate în ATP este timpul să spun la revedere tenisului profesionist.

Această tranziție nu va fi ușoară, dar aștept cu nerăbdare fiecare secundă alături de familia mea extraordinară. 

The US Open va fi ultimul meu eveniment. Este timpul să le pun șireturile pentru ultima oară”, a scris John Isner pe rețeaua de socializare X (fostă Twitter).

La Flushing Meadows, jucătorul de 38 de ani își va încheia o carieră ilustră, în care a câștigat 16 titluri ATP, a câștigat 488 de meciuri la nivel de turneu și a participat la Nitto ATP Finals (în 2018).

Isner va lăsa în urmă o moștenire ca fiind unul dintre cei mai mari servanți din istoria acestui sport.

Potrivit Infosys ATP Stats, el deține recordul pentru cei mai mulți ași din carieră, cu 14.411. Niciun alt jucător nu a atins pragul de 14.000 de ași și doar cinci au ajuns la 10.000 de ași.

Americanul a terminat în Top 20 în clasamentul Pepperstone ATP de la sfârșitul anului timp de 10 ani consecutivi, din 2010-19, și a fost numărul 1 american la sfârșitul anului de opt ori (2012-16 și 2018-20).

El a ajuns pe locul 8 mondial, cel mai înalt din carieră, în iulie 2018, după ce a ajuns în prima sa semifinală majoră la Wimbledon, scrie ATP.

Cel mai lung meci din istoria tenisului

De asemenea, americanul este cunoscut și pentru cel mai lung meci dintr-un turneu de Grand Slam, la ediția din 2010 a Wimbledon.

Partida dintre John Isner și Nicolas Mahut, disputată în primul tur, a durat 11 ore și 5 minute de joc și a fost întinsă pe parcursul a trei zile.

Scorul final a fost 6-4, 3-6, 6-7, 7-6, 70-68 pentru Isner, ceea ce a însemnat un total de 183 de game-uri. Setul decisiv a durat 8 ore și 11 minute, fiind mai lung decât orice alt meci din istoria tenisului.

Citește și: Serena Williams a devenit mamă pentru a doua oară. Soțul fostei tenismene a publicat primele imagini cu bebelușul / Foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel