Data publicării:

John Bolton avertizează Ucraina să se ferească de influenţa Chinei

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Donald Trump, John Bolton, a avertizat miercuri Ucraina să nu se lase atrasă pe orbita Chinei prin ceea ce el a numit ''diplomaţia datoriilor'' practicată de Beijing, transmite agenţia Reuters.

Bolton a făcut această declaraţie în timpul vizitei efectuate la Kiev şi avertismentul său vine în timp ce China încearcă să achiziţioneze societatea Motor Sich, o importantă companie ucraineană din sectorul aeronautic. 

Am transmis îngrijorările noastre în legătură cu (...) practici comerciale neloiale ale Chinei, ameninţări la adresa securităţii naţionale pe care le-am văzut în SUA, a mai spus consilierul lui Trump în timpul unei conferinţe de presă în capitala ucraineană.

Compania chineză Skyrizon Aviation Industry Investment a semnat în anul 2016 un acord pentru achiziţia unui pachet de acţiuni în cadrul societăţii Motor Sich (producătoare de motoare pentru avioane şi elicoptere civile şi militare), dar înţelegerea a fost blocată de serviciile de securitate ucrainene, care au deschis o investigaţie pentru un presupus sabotaj. 

A urmat un proces şi justiţia a decis că acele acţiuni pot fi vândute, dar contractul încă mai aşteaptă aprobarea organismului ucrainean din domeniul concurenţei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel