Joggingul - o metodă care îţi prelungeşte viaţa cu şase ani
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
jogging
jogging

Dacă vrem să fim sănătoşi, sportul ar trebui să facă parte din obiceiurile noastre cotidiene. Noi cercetări arată că exerciţiile fizice prelungesc viaţa. Joggingul practicat în mod regulat augmentează speranţa de viaţa cu şase ani, spun specialiştii.

Autor: Anca Murgoci Potrivit studiului „Copenhagen City Heart”, o cursă de una sau două ore de alergat pe săptămână creşte speranţa de viaţa cu 6,2 ani la bărbaţi şi cu 5,6 ani la femei. Partea pozitivă este că nu trebuie să alergaţi până la epuizare pentru a avea rezultate bune. Puteţi alerga şi în ritm uşor sau intermediar pentru a obţine beneficii optime pentru longevitate. Alergatul facilitează asimiliarea de oxigen, creşte nivelul sensibilităţii la insulină, îmbunătăţeşte starea de spirit, scade tensiune arterială, reduce agregarea trombocitelor şi creşte activitatea fibrolitică, informează cotidianul 20min.

Studiul The Copenhagen City Heart a început în 1976 şi a fost realizat pe un eşantion de 20.000 de persoane cu vârste între 20 şi 93 de ani. La început rolul său a fost acela de a furniza mai multe informaţii legate de bolile cardiovasculare şi accidentele vasculare cerebrale. Studiul a avansat şi a dus la publicare a 750 de lucrări şi despre alte boli, precum insuficienţa cardiacă, boli pulmonare, alergii, epilepsie, demenţă. Experţii au urmărit şi analizat modul în care diferite exerciţii fizice ajută la prelungirea vieţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel