Jogging în cimitir. Problema a ajuns la Avocatul Poporului
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Jogging
Jogging
Poate fi folosit cimitirul ca loc pentru a face sportul? Pot fi folosite aleile sale pentru alergare? Poate acest lucru tulbura somnul de veci al defuncţilor? Sunt întrebări la care trebuie să răspundă Primăria din Viena după ce a fost primită o sesizare privind deschiderea a două piste semnalizate pentru jogging într-un cimitir

Biroul pentru Avocatul Poporului a primit joi o sesizare de la o doamnă care s-a plâns de prezenţa celor fac jogging în Cimitirul Central din Viena, subliniind că îi tulbură rugăciunile. Gertrude Brinek de la acest birou a preluat cazul şi a sesizat primăria să-i furnizeze detalii cu privire la deschiderea celor două rute luna trecută în martie, relatează EFE. 

"Conform regulamentului urbanistic, acest teren este destinat cimitirului. Dacă se doreşte practicarea aici a jogging-ului atunci trebuie recunoscut ca parc, teren sportiv, sau zonă de agrement, ceea ce nu este cazul", a declarat Agnieszka Kern, purtătoarea de cuvânt a Avocatului Poporului. 

Precizările administraţiei cimitiruluiSurse ale Cimitirului Central asigură însă că prezenţa alergătorilor "nu tulbură în niciun fel somnul veşnic al defuncţilor", având în vedere că "alergatul este cea mai naturală şi mai silenţioasă mişcare". "De 15 ani se aleargă în cimitir şi până acum nu a existat nicio plângere", a declarat un purtător de cuvânt al cimitirului televiziunii ORF. 

De fapt, noutatea o reprezintă marcarea traseelor, unul de 2 şi altul de 5 km, cu marcaje şi un sistem GPS, pentru a le indica celor care aleargă zonele din cimitir recomandate, sau cele care trebuie evitate. Biroul Avocatului Poporului vrea totodată să afle de la primărie, dacă cimitirul, care doreşte ca la 25 mai să inaugureze oficial traseele, are autorizaţie pentru o asemenea activitate sportivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel