Joey Jordison, baterist și membru fondator al trupei Slipknot, a murit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de Josh Sorenson de la Pexels
Foto ilustrativ. Imagine de Josh Sorenson de la Pexels
Joey Jordison, baterist și membru fondator al trupei americane rock Slipknot, a murit la vârsta de 46 de ani. 

Joey Jordison, baterist și membru fondator al trupei Slipknot, a murit la vârsta de 46 de ani. Familia lui Jordison a spus că el a murit liniștit, în somn. Cauza decesului nu a fost încă dezvăluită, scrie BBC.  

'Moartea lui Joey ne-a lăsat un gol în suflet și ne-a întristat. Cei care l-au cunoscut au înțeles inteligența sa, firea sa blândă, inima uriașă și dragostea lui pentru familie și muzică', se arată în comunicatul familiei.

Rudele au precizat că înmormântarea va fi o ceremonie privată, iar presa a fost rugată să respecte această dorință.

Jordison a fost unul dintre membrii originali ai trupei americane rock Slipknot. A pus bazele trupei în 1995, împreună cu percuționistul Shawn Cruhan și basistul Paul Grey. Patru ani mai târziu, grupul heavy metal a lansat un album de debut care i-a adus succesul. Slipknot a ajuns în topul american mainstream și a obținut un Grammy. 

Slipknot a fost cel mai bine cunoscută pentru stilul de muzică agresiv unic și aparițiile scenice.

Joey Jordison a făcut parte din Slipknot până în 2013

Paul Gray, alt membru fondator, a murit în urmă cu 11 ani, din cauza unei supradoze de droguri. Trupa nu știa dacă va mai continua în formula rămasă, dar în cele din urmă, turneele și munca pentru un nou album au fost reluate. La finalul anului 2013, Jordison ar fi fost concediat. Într-o postare pe Facebook, el a scris că 'nu a renunțat' și a fost 'șocat' și 'orbit'. Ulterior, Joey Jordison a dezvăluit că a fost diagnosticat cu mielită transversă, o formă de scleroză multiplă.

La scurt timp după ce a părăsit Slipknot, Joey Jordison a format Scar the Martyrn, trupă la care a performat tot ca baterist. Grupul s-a destrămat în 2016, iar apoi Jordison s-a alăturat Sinsaenum.

Născut Nathan Jonas Jordison, în 1975, în Des Moines (Iowa), a primit primul set de tobe de la părinți la vârsta de 8 ani. Primul său proiect muzical, Pale Ones, a devenit Slipknot. De asemenea, pe parcursul anilor, Joey Jordison a mai colaborat cu Murderdolls, Metallica, Korn și Rob Zombie. 

VEZI ȘI: Cauzele morții Lidiei Bejenaru Botgros. Corneliu Botgros: A fost operată săptămâna trecută

VEZI ȘI: 250 de artiști din 23 de țări vin în România la Electric Castle Special, între 6 și 15 august la Bonțida și Cluj-Napoca

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel