Joe Biden spune că în 2008 i-a acordat o medalie unchiului său Frank. Unchiul său a murit, însă, în 1999. Discrepanță majoră între relatare și realitate / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Președintele Joe Biden a făcut o nouă gafă.

Președintele Joe Biden a mai adăugat o gafă pe lista deja lungă de evenimente în care a fost protagonistul unor stări de confuzie. Acesta a susținut vineri că, după ce a devenit vicepreședinte al Statelor Unite, în 2008, și-a felicitat unchiul cu medalia Purple Heart pentru că a servit patria în cel de-al Doilea Război Mondial.

Cu toate acestea, mulți au subliniat o discrepanță majoră în povestea sa, în special datorită faptului că unchiul său, Frank Biden, a murit cu aproape un deceniu înainte de anul în care Biden a fost ales în funcția de vicepreședinte al SUA. În plus, Biden a spus că tatăl său l-a îndemnat să îi acorde medalia lui Frank Biden pentru că o merita pentru serviciul în Bătălia de la Bulge. Aici a apărut a doua discrepanță, deoarece tatăl său, Joe Biden Sr, a murit în 2002.

Adresându-se mulțimii, Biden a susținut că unchiul său i-a spus: „Nu vreau chestia asta”, când i-a prezentat decorația Inima Purpurie, deoarece colegii săi soldați nu au supraviețuit războiului.

„Tatăl meu, când am fost ales vicepreședinte”, a spus: „Joe, unchiul Frank a luptat în Battle of the Bulge... și a câștigat Purple Heart”, a adăugat Biden.

În plus, nu există nicio înregistrare anterioară în care Biden i-a acordat decorația unchiului său, de la articole de știri la mențiuni anterioare ale anecdotei. Nici numele unchiului său nu este inclus în lista destinatarilor Sălii Naționale de Onoare Purple Heart, potrivit Forbes.

Biden a împărtășit povestea în timpul unui eveniment de promovare a Legii PACT, care este un proiect de lege care a fost aprobat de el în luna august pentru a spori beneficiile de asistență medicală pentru veteranii care au suferit afecțiuni medicale după ce au fost expuși la arsuri periculoase în Statele Unite, conform Republic World.

Biden spune că SUA au o "obligaţie morală" să reglementeze mai mult regimul armelor de foc

Președintele Joe Biden spune că Statele Unite ale Americii au o „obligaţie morală“ să reglementeze mai mult regimul armelor de foc şi că ar trebui „să se simtă vinovate“ că nu au făcut acest lucru, relatează AFP. 

„Sunt hotărât să interzic puştile de asalt şi încărcătoarele de mare capacitate“, a spus președintele Biden.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel