Joe Biden nu are ”niciun plan” să viziteze Ucraina, săptămâna viitoare
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Joe Biden
Joe Biden
Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a spus că nu există „niciun plan” ca președintele Joe Biden să călătorească în Ucraina, săptămâna viitoare.

„Călătoria se va concentra pe continuarea mobilizării lumii în sprijinul poporului ucrainean și împotriva invaziei președintelui Putin în Ucraina, dar nu există planuri de a călători în Ucraina”, a transmis Jen Psaki pe Twitter.

Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, a declarat, sâmbătă, la CNN, că o vizită a lui Joe Biden în Ucraina ar fi un „simbol al solidarității noastre”.

Citește și / Volodimir Zelenski, pregătit să negocieze cu Vladimir Putin: Eșecul ar putea însemna al Treilea Război Mondial

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, este convins că, dacă țara sa ar fi fost admisă în NATO, atunci Rusia nu ar fi invadat Ucraina. De asemenea, președintele Ucrainei a spus că este pregătit să negocieze cu președintele Vladimir Putin.

„Dacă am fi fost membru NATO, nu ar fi început acest război. Mi-ar plăcea să primesc garanții de securitate pentru țara mea, pentru poporul meu”, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski la CNN.

De asemenea, președintele Volodimir Zelenski a declarat că este recunoscător pentru ajutorul oferit de NATO de când a început invazia.

„Dacă membrii NATO sunt pregătiți să ne vadă în alianță, atunci să o facă imediat, pentru că oamenii mor zilnic”, a mai spus președintele ucrainean, adăugând: „Dar, dacă nu sunteți pregătiți să păstrați viețile oamenilor noștri, dacă vreți doar să ne vedeți călare pe două lumi, dacă vreți să ne vedeți în această poziție dubioasă în care nu înțelegem dacă ne puteți accepta sau nu, nu ne puteți pune în această situație, nu ne puteți forța să fim în această incertitudine.”

În interviul acordat CNN, Volodimir Zelenski a mai declarat că este pregătit să negocieze cu președintele rus Vladimir Putin, dar a avertizat că, dacă orice încercare de negociere eșuează, ar putea însemna că lupta dintre cele două țări ar putea duce la „un al Treilea Război Mondial”.

„Sunt pregătit pentru negocieri cu el. Și cred că, fără negocieri, nu putem pune capăt acestui război”, a mai spus președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel