Joe Biden, întâlnire cu Mario Draghi. Ce se află pe agenda de lucru
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Biden aşteaptă să îl întâmpine pe premierul Italiei, Mario Draghi, la Casa Albă
Biden aşteaptă să îl întâmpine pe premierul Italiei, Mario Draghi, la Casa Albă
Joseph Biden îl va primi pe 10 mai, la Casa Albă, pe premierul Italiei, Mario Draghi, discuţiile urmând să se concentreze pe conflictul din Ucraina şi pe securitatea energetică a Europei.

"Preşedintele Biden aşteaptă să îl întâmpine pe premierul Italiei, Mario Draghi, la Casa Albă, pe 10 mai. Vizita va reafirma legăturile profunde de prietenie şi parteneriatul puternic dintre Statele Unite şi Italia. Cei doi lideri vor discuta despre acţiunile de coordonare cu aliaţii şi partenerii pe tema măsurilor de susţinere a poporului Ucrainei şi de a impune costuri economice Rusiei pentru agresiunea neprovocată", anunţă Preşedinţia SUA, conform unui comunicat postat pe site-ul oficial, vizualizat de MEDIAFAX.

"Vor discuta despre cooperarea noastră strânsă în sensul promovării prosperităţii economice globale, despre intensificarea securităţii energetice a Europei şi despre contracararea schimbărilor climatice. De asemenea, vor avea un schimb de puncte de vedere despre probleme regionale şi mondiale, precum şi despre pregătirea summiturilor G7 şi NATO din iunie", precizează Casa Albă, precizează Mediafax.

Pierderile Germaniei, uriașe dacă dacă Europa ar institui embargo pe gazele din Rusia

Germania ar pierde o sumă uriaşă din PIB dacă Europa ar institui embargo pe gazele naturale din Rusia.  Un embargo european imediat asupra gazelor naturale importate din Rusia ar putea costa Germania anul acesta până la 5% din PIB-ul său, potrivit unei estimări publicate vineri de Banca Centrală a Germaniei, relatează AFP.

PIB-ul real al Germaniei ar putea fi cu până la 5% sub previziuni în cazul unei opriri, voluntare sau forţate, a importurilor de gaz rusesc, ceea ce ar echivala cu o scădere a producţie naţionale germane cu 180 de miliarde de euro, menţionează Bundesbank în raportul său economic lunar pentru aprilie.

Într-un asemenea scenariu, economia germană ar putea intra în recesiune, în timp ce inflaţia ar creşte cu 1,5% în 2022 şi cu 2% în 2023 faţă de valorile prognozate.

Un embargo asupra gazului rusesc este un subiect de discuţii aprinse între statele UE după agresiunea Rusiei asupra Ucrainei.

Vezi și:  Compania Energetică Oltenia, pe butuci! Chirieac: Asta este o nebunie, în acest moment/ Cum suntem afectați după ce Moscova a decis să nu mai dea GAZ unor state UE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel