Data actualizării:
Data publicării:

Joe Biden îl face pe Vladimir Putin ”MĂCELAR”

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Joe Biden, în Polonia
Joe Biden, în Polonia
Președintele SUA, Joe Biden, l-a numit pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, măcelar. 

Sâmbătă, președintele american a vizitat refugiații ucraineni din Polonia. Întrebat de reporteri la ce s-a gândit când i-a văzut pe refugiați, Joe Biden a răspuns: ”Este un măcelar” transmite CNN, conform Mediafax. 

În timpul scurtei sesiuni de întrebări, Joe Biden a mărturisit că este mereu surprins de ”profunzimea și puterea spiritului uman”. ”Este incredibil, este incredibil. Vedeți toți acei copii mici. Vreau doar să îi îmbrățișez, vreau doar să le mulțumesc”, a mai declarat el. După ce o femeie, refugiată din Ucraina, i-a spus președintele SUA că se află acolo alături de fiica ei, soțul său și fiul său întorcându-se să lupte în Ucraina, Joe Biden a remarcat: ”Este înspăimântător”. 

Președintele SUA, Joe Biden, a avut  trei zile de întâlniri cu aliaţii din G7, Europa şi NATO, iar vineri a vizitat trupele americane din Polonia. Sâmbătă, el s-a întâlnit cu preşedintele polonez Andrzej Duda și a vizitat un centru de primire a refugiaţilor de pe stadionul naţional din Varşovia.

Citește și: Biden a mâncat pizza și și-a făcut selfie-uri cu militarii din Polonia, de la granița cu Ucraina

În timpul vizitei sale în Polonia, Joe Biden a discutat și cu oficiali ucraineni. Președintele american s-a întâlnit cu ei pentru a-și arăta sprijinul pentru flancul estic al alianței NATO în fața invaziei rusești din Ucraina. La discuții au participat ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, secretarul de stat Anthony Blinken şi secretarul apărării Lloyd Austin. 

Statele Unite şi-au exprimat ”angajamentul de neclintit faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, notează Reuters. 

”Preşedintele Biden a spus că ceea ce se întâmplă în Ucraina va schimba istoria secolului XXI şi vom lucra împreună pentru a ne asigura că această schimbare este în favoarea noastră, a Ucrainei, a lumii democratice”, a declarat Kuleba la televiziunea naţională ucraineană. 

Chiar în timpul vizitei lui Joe Biden în Polonia, la doi pași de graniță, rușii au bombardat Lviv din vestul Ucrainei. ”Au avut loc trei explozii puternice lângă Lviv din direcția Kryvchytsy, acum există o avertizare de raid aerian, așa că păstrați-vă calmul și adăpostiți-vă”, a anunțat guvernatorul regional Maksym Kozytskyy, conform sursei citate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel