Joe Biden: China, eroare gravă că nu a venit la COP26
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Facebook Joe Biden
Foto: Facebook Joe Biden
Preşedintele SUA, Joe Biden, spune că Xi Jinping a comis o gravă eroare când a ales să nu vină la COP26 şi nici la G20. 

Preşedintele chinez Xi Jinping a comis o gravă eroare pentru că nu a participat la reuniunea G20 la Roma şi a întors spatele Conferinţei ONU privind schimbările climatice (COP26) care are loc la Glasgow, în Scoţia, a declarat marţi preşedintele american Joe Biden, relatează AFP.

Cred că a fost o gravă eroare din partea Chinei să nu vină. Restul lumii a privit spre China şi s-a întrebat, ce aduc?, a menţionat preşedintele SUA în cursul unei conferinţe de presă, la încheierea participării sale la COP26, considerată drept capitală.

Acesta este un subiect gigantic şi au întors spatele. Cum poţi să faci asta şi să pretinzi oricui conducere, a spus preşedintele SUA.

Făcând acest lucru, preşedintele chinez a pierdut o oportunitate de a influenţa oamenii din întreaga lume, a continuat Biden.

Preşedintele Xi Jinping s-a mulţumit cu un mesaj scris, postat pe site-ul conferinţei, nefiind prevăzută nicio intervenţie prin videoconferinţă sau mesaj video pentru şefii de stat şi de guvern, care urmau să se adreseze la faţa locului.

La fel este şi cu Vladimir Putin, a afirmat, de asemenea, Joe Biden, referindu-se la preşedintele rus, care nici el nu a participat la aceste două reuniuni, scrie Agerpres. 

Biden ar fi aţipit la COP26

Joe Biden a fost surprins de jurnaliști, la Conferința ONU privind schimbările climatice, în timp ce ar fi ațipit. 

Luni, la Conferința ONU privind schimbările climatice (COP26) de la Glasgow, președintele american Joe Biden a fost surprins în timp ce ar fi ațipit. Biden și-ar fi închis ochii de multe multe ori, pentru zeci de secunde. 

Într-un videoclip distribuit prima dată de un reporter pentru The Washtington Post, din timpul discursurilor de la deschiderea Conferinței ONU privind schimbările climatice (COP26), Joe Biden pare că ar fi ațipit, potrivit The Independent. 

Joe Biden și-ar fi ținut ochii închiși pentru aproximativ 20 de secunde, până când un asistent s-a apropiat și i-a spus ceva la ureche. Între timp, la Conferință se vorbea despre cum liderii mondiale reuniți au „puterea de a lua decizii și de a ajunge la acorduri care vor afecta viețile generațiilor viitoare”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel