Joe Biden a spus că, în opinia sa, ”Rusia va invada Ucraina în următoarele zile”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Joe Biden
Joe Biden
Președintele SUA, Joe Biden, a spus, joi, că, în opinia sa, „Rusia va invada Ucraina în următoarele zile”, informează CNN și Fox News.

Riscul unei invazii a Rusiei în Ucraina este „foarte ridicat", a declarat joi, 17 februarie, preşedintele american Joe Biden.

Un atac este posibil „în următoarele zile", le-a spus președintele Joe Biden jurnaliştilor înainte de a pleca de la Casa Alba pentru o deplasare de câteva ore în Ohio.

„Toate indiciile pe care le avem arată că sunt pregătiţi să intre în Ucraina, să atace Ucraina”, a subliniat Joe Biden.

Washingtonul a ridicat semnificativ nivelul de alertă de câteva ore şi a susţinut că Rusia a continuat să îşi consolideze dispozitivul militar din apropierea graniţei cu Ucraina, în ciuda asigurărilor Moscovei că şi-a retras o parte a trupelor.

Ambasadoarea americană la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a spus, tot joi, că „Rusia se îndreaptă spre o invazie iminentă” în Ucraina, în pofida anunţurilor sale privind retragerea trupelor comasate la frontiera cu această ţară, potrivit France Presse. 

„Elementele pe teren arată că Rusia se îndreaptă spre o invazie iminentă", a afirmat Linda Thomas-Greenfield.

„Obiectivul nostru este de a transmite gravitatea situaţiei”, căci „este un moment crucial", a subliniat ea. Antony Blinken va „semnala angajamentul nostru intens pentru diplomaţie, oferind şi subliniind calea spre dezescaladare", a mai spus Linda Thomas-Greenfield.

Amintim că vicepreşedinta Statelor Unite Kamala Harris se va întâlni sâmbătă cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în marja conferinţei de securitate de la Munchen, potrivit unui anunţ făcut de un înalt oficial al Casei Albe, transmite joi AFP. „Va fi o oportunitate reală de a sublinia angajamentul nostru faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei", a adăugat el. Vicepreşedinta Kamala Harris, care va ţine un discurs sâmbătă, în a doua zi a conferinţei, are un program foarte intens de întâlniri diplomatice, potrivit aceleiaşi surse. Vineri, ea urmează să se întâlnească cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, precum şi cu liderii statelor baltice. Sâmbătă, pe lângă preşedintele Ucrainei, Kamala Harris urmează să se întâlnească şi cu cancelarul german Olaf Scholz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel