Joe Biden a fost testat negativ pentru Covid-19, la câteva zile după ce s-a infectat din nou
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Președintele american Joe Biden a fost testat negativ pentru coronavirus.

Medicul lui Joe Biden, Kevin O'Connor, a anunţat că preşedintele a fost testat negativ pentru COVID-19, la câteva zile după ce a contractat din nou virusul. Biden, în vârstă de 79 de ani, a fost testat pozitiv pentru coronavirus, pentru prima dată, în urmă cu două săptămâni, scrie Rador.

Joe Biden se simte foarte bine, anuța O'Connor acum 2 zile

Preşedintele american Joe Biden se simțea foarte bine, cu toate că testul său de COVID-19 efectuat vineri ieșise încă o dată pozitiv.

Testat prima dată pozitiv la COVID-19 pe 21 iulie, Biden părea să se fi vindecat după ce a urmat un tratament împotriva coronavirusului şi a avut în urma acestuia mai multe teste negative, astfel că miercurea trecută a ieşit din izolare.

Dar sâmbătă el a fost testat din nou pozitiv, situaţie care s-a repetat de atunci în fiecare zi, ceea ce medicul Casei Albe a descris drept o recădere, caz observat la un mic procent dintre pacienţii care au fost trataţi cu medicamentul antiviral Paxlovid, notează Agerpres.

Joe Biden, avertizat de Xi Jinping să nu se joace cu focul

Xi Jinping şi Joe Biden au avut o convorbire telefonică lungă cu privire la situaţia din Taiwan. Cu această ocazie, preşedintele chinez a emis şi un avertisment pentru omologul său american. Preşedintele chinez Xi Jinping l-a avertizat joi pe omologul său american Joe Biden, în cadrul celei de-a cincea convorbiri telefonice pe care au avut-o, "să nu se joace cu focul" în privinţa Taiwanului, relatează media chineze, în contextul avertismentelor Beijingului privind o posibilă vizită la Taipei a preşedintei Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, relatează Reuters.

Media chineze de stat relatează că Xi Jinping a spus că SUA ar trebui să respecte principiul "unei singure China" şi că a subliniat că ţara sa se opune cu fermitate independenţei Taiwanului şi amestecului unor forţe externe.

Beijingul a emis avertismente tot mai pronunţate privind repercusiunile unei eventuale vizite a lui Nancy Pelosi, membră a Partidului Democrat ca şi Joe Biden, în Taiwan.

"Cei care se joacă cu focul nu vor reuşi decât să se ardă. Sperăm că partea americană poate vedea asta cu claritate", i-a spus Xi Jinping lui Joe Biden, potrivit presei chineze de stat, preluate de Reuters.

"Conversaţia între preşedintele Biden şi preşedintele Xi Jinping din Republica Populară Chineză s-a încheiat la 10.50", a anunţat mai devreme Casa Albă într-un comunicat. Apelul telefonic a început cu două ore şi 17 minute mai devreme, la 08.33 ora locală (12.33 GMT).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel