Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo ar putea fi anulate
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 15 apr, 09:36
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo rămâne în continuare o opţiune, pe fondul evoluţiei pandemiei de coronavirus, a afirmat unul dintre responsabilii principalului partid aflat la putere în Japonia.

Toshihiro Nikai, unul dintre responsabilii principalului partid aflat la putere în Japonia, a declarat că Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi anulate dacă numărul de noi infectări cu Sars-Cov-2 va crește, transmite Agerpres.

"Ar trebui să anulăm Jocurile fără ezitare, dacă nu mai este posibil" ca acestea să fie organizate în această vară, a declarat Toshihiro Nikai, într-un interviu acordat postului nipon de televiziune TBS.

"Dacă infecţiile se răspândesc din cauza Jocurilor Olimpice, nu ştiu la ce servesc.", a adăugat secretarul general al Partidului Liberal-Democrat (PLD) japonez.

Deşi consideră că au rămas "o mulţime de dificultăţi de depăşit", Nikai şi-a nuanţat afirmaţiile, precizând: "Cu siguranţă, vrem să facem din Jocuri un succes". "Este important ca Japonia să genereze entuziasm cu participarea publicului", a adăugat el.

99 de zile până la ceremonia de deschidere 

Comentariile oficialului nipon vin cu 99 de zile înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august), care au fost amânate anul trecut din cauza pandemiei.

În timp ce campania de vaccinare are un debut lent în Japonia, în acest moment ţara se confruntă cu al patrulea val de infectări, care a obligat recent autorităţile să reimpună restricţii în mai multe departamente, inclusiv în Tokyo.

Japonia a înregistrat peste 4.000 de cazuri noi de Covid-19, un nivel care nu a mai fost atins de la sfârşitul lunii ianuarie pe teritoriul său.

VEZI ȘI: Japonezii vor amânarea Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo

G Ad:

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro