UPDATE: Jocurile Paralimpice. Ministrul Novak a câștigat ARGINTUL, iar Alex Bologa a obținut medalia de BRONZ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto Facebook @Eduard Novak
Foto Facebook @Eduard Novak
UPDATE: Ministrul Eduard Novak a obținut argintul în finala cursei de urmărire individuală 4000 m de la Jocurile Paralimpice. De asemenea, Alex Bologa a câștigat medalia de bronz la judo nevăzători, categoria 60 kg. 

UPDATE 3: Ministerul Tineretului și Sportului l-a felicitat pe Alex Bologa pentru 'a doua medalie paralimpică pentru România la Tokyo 2020'.

'După o luptă dramatică, Alex Bologa cucerește medalia de bronz la judo nevăzători, categoria 60 kg, pentru a doua oară consecutiv. El repetă astfel performanța de la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, din 2016. Felicitări din suflet pentru această performanță!', apare pe pagina de Facebook a Ministerului. 

UPDATE 2: Ministrul Eduard Novak a postat o imagine și un clip, după ce a câștigat argintul. 

UPDATE 1: Printr-o postare pe Facebook, liderul UDMR Kelemen Hunor a anunțat că Eduard Novak a câștigat medalia de argint la cursa de urmărire individuală 4000 m de la Jocurile Paralimpice.

'Argint pentru Novak Eduard! Ministrul sportului a câștigat argintul la proba sa favorită, cursa de urmărire individuală 4000 m. De acum nu doar că el este primul ministru în funcție care participă la Jocurile Paralimpice, ci și primul care câștigă o medalie atât de importantă! Felicitări, Ede! Suntem mândri de tine!', a scris Kelemen Hunor. 

Știrea inițială

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a transmis vineri dimineață că: 'Azi alerg pentru aur! M-am calificat deja în finala cursei de urmărire individuală 4000 m și mă voi confrunta cu principalul meu rival în această probă, Jozef Metelka.'

'Rezultatul confruntării noastre de astăzi va fi decis și de șansă.', a precizat Eduard Novak.

Novak, locul 11 la contratimp pe velodrom

Eduard Novak s-a arătat foarte mulţumit de evoluţia sa în proba de contratimp 1.000 m, categoriile 4-5, la ciclism pe velodrom, joi, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, în care s-a clasat pe locul 11.

'Locul 11. Numărul meu norocos şi 'my personal best' ca timp în această probă (1 min 06 sec 918/1000), care nu este printre probele mele preferate şi în care au fost comasate două categorii (C4 şi C5).

Cu toate acestea şi cu toate că nu sunt sprinter, am făcut o cursă foarte bună, de care sunt foarte mulţumit. Acum mă concentrez pentru proba de mâine, cea la care am obţinut aurul la Londra şi la care voi concura doar cu competitori din categoria mea (C4). Pentru ziua de azi, poziţia 11 în clasamentul mondial, într-o cursă de acest nivel, în care s-au stabilit un record mondial şi un record paralimpic, este un rezultat care mă bucură şi mă motivează. Fiţi alături de mine şi mâine! Vă mulţumesc!', a scris pe Facebook ministrul Tineretului şi Sportului. 

Medalia de aur a fost obţinută de spaniolul Alfonso Cabello Llamas, cu timpul de 1 min 01 sec 1 min 01 sec 557/1000, nou record mondial, argintul a revenit britanicului Jody Cundy, 1 min 01 sec 847/1000, iar bronzul a fost adjudecat de slovacul Jozef Metelka, 1 min 04 sec 786/1000. (Citește mai mult AICI.)

4 medalii cucerite de România la Jocurile Paralimpice (3 obținute de Eduard Novak)

România a cucerit până acum patru medalii la Jocurile Paralimpice, dintre care trei au fost obţinute de Eduard Novak (44 ani), aur în 2012, la Londra (ciclism - urmărire individuală, categoria C4), argint în 2008 la Beijing (ciclism - contratimp, cat. LC2) şi la Londra în 2012 (ciclism - contratimp, cat. C4), precum şi o medalie de bronz câştigată de Alex Bologa, în 2016, la Rio (judo - cat. 60 kg).

La Jocurile Paralimpice de la Tokyo, România participă cu 7 sportivi, care concurează la tenis de masă, judo, atletism, ciclism şi tir cu arcul, obiectivul fiind câştigarea a trei medalii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel