Jocurile Olimpice 2036. Berlinul exclude o candidatură la organizarea competiţiei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Guvernul german exclude o candidatură la organizarea Jocurilor Olimpice din 2036, care vor avea loc la 100 de ani după ediţia utilizată de Adolf Hitler în scopuri propagandistice, informează AFP. 

'Ar fi imposibil. Dacă am face acest lucru, am provoca o reacţie internaţională şi ar deteriora imaginea olimpică', a declarat ministrul de Interne, Horst Seehofer, care deţine şi portofoliul Sportului, pentru cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung.

'Cum ar putea oamenii să o perceapă în întreaga lume? Germania sărbătoreşte centenarul Jocurilor Olimpice naziste? Nu se poate întâmpla aşa ceva', a adăugat Seehofer. Jocurile din 1936, desfăşurate la Berlin, au servit drept propagandă pentru regimul nazist, deranjat însă de multiplele medalii de aur câştigate de atletul american de culoare Jesse Owens.         

În martie, ministrul berlinez de Interne Andreas Geisel a fost puternic criticat după ce a sugerat o candidatură a Berlinului pentru ediţia din 2036. Însă, dincolo de această referire la Jocurile din 1936, germanii sunt foarte puţin favorabil faţă de ideea găzduirii Jocurilor Olimpice, precizează AFP. Alegătorii au refuzat deja, în 2013 şi 2015, cu ocazia unor referendumuri locale, candidaturile oraşelor Hamburg, pentru Jocurile de vară, şi Munchen, pentru cele de iarnă, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel