Jocurile Asiatice, găzduite de Doha în 2030 și Riyadh în 2034
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Jocurile Asiatice din 2030, respectiv 2034, vor fi găzduite de Doha și Riyadh. Decizia a fost făcută publică de către Consiliul Olimpic al Asiei.

Doha va găzdui Jocurile Asiatice din 2030, a anunțat miercuri Consiliul Olimpic al Asiei, în timp ce Riyadh a fost ales să găzduiască ediția din 2034. „Acum pot să anunț ... că orașul care a avut cele mai multe voturi și care va găzdui 2030 este Doha”, a declarat președintele OCA șeicul Ahmad Al-Fahad Al-Sabah. Qatar a găzduit cea de-a 15-a ediție a Jocurilor în 2006. Pentru Arabia Saudită, va fi prima dată când organizează un eveniment multisport OCA.

În aprilie, șeicul Joaan bin Hamad Al Thani, președintele Comitetului Olimpic din Qatar, a declarat: „Credem că este timpul să depunem eforturi pentru a găzdui din nou, pentru a primi toată Asia în țara noastră”.

"Vrem să punem expertiza și capacitățile noastre în serviciul sportului asiatic", a spus șeicul Joaan în aprilie. „Printr-o strânsă colaborare cu prietenii noștri din familia olimpică asiatică, promitem să oferim cel mai bun mediu posibil sportivilor pentru a-și prezenta tot ce este mai bun și a încuraja generațiile viitoare de tineri de pe continentul asiatic.” Totodată, în 2022, Qatar va găzdui Cupa Mondială FIFA, cel mai mare eveniment de fotbal din lume, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel