Jocul video extrem de POPULAR, lansat în 2009. 126 MILIOANE de jucători lunar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Minecraft a fost vândut oficial în 200 de milioane de exemplare, înregistrând lunar 126 de milioane de jucători.

Minecraft a fost vândut oficial în 200 de milioane de exemplare, înregistrând lunar 126 de milioane de jucători, conform The Verge. Microsoft a detaliat cele mai recente cifre în timp ce Mojang Studios sărbătoresc 11 ani de la prima versiune alpha a Minecraft, din 2009.

Compania americană care a cumpărat Minecraft în 2015 a văzut că numărul de jucători a crescut în pandemie. Popularul joc a avut cu 25% mai mulți jucători noi în ultima lună, dar și o creștere cu 40% a sesiunilor multiplayer.

Popularitatea nu dă semne să moară

Minecraft a depășit 100 de milioane de vânzări în 2016, iar jocul nu dă semne că popularitatea sa va înceta prea curând. În plus, YouTube și creatorii de pe platformă au generat sesiuni nostalgice de joc, iar Minecraft rămâne cel mai popular joc când vine vorba de vizualizări.

Microsoft a cumpărat producătorul jocului, Mojang Studios, acum 5 ani, pentru suma uriașă de 2,3 miliarde euro. De când deține jocul, Microsoft a vândut 50 de milioane de exemplare pentru PC, Xbox 360, PS3 și alte platforme. Achiziționarea a fost una inteligentă pentru Microsoft, jucătorii reîntorcându-se mereu la titlul clasic.

Proiect făcut de un singur om

Minecraft a început ca un proiect conceput în dormitorul unui singur om, distribuit inițial ca o mică aplicație Java, pe un forum online. Jocul a captat imediat imaginația miilor de gameri care apreciau conceptul de jocuri mici care permit jucătorilor să dea propria formă mediului înconjurător prin crearea de unelte și construirea cu ajutorul cuburilor. Chiar dacă grafica nu este una performantă, acest lucru a contribuit la faptul că Minecraft nu poate deveni niciodată „demodat".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel