Jocul Red Dead Redemption 2 i-a învățat pe tineri mai multe despre animale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Rockstar Games
Foto: Rockstar Games
Jocurile video pot ajuta la identificarea mai bună a naturii și animalelor.

Cercetătorii sunt de părere că jucătorii unui popular joc video au învățat cum să identifice animale sălbatice reale și să le prezică comportamentul. Conform BBC, este vorba despre jocul Red Dead Redemption 2 (RDR2) creat de Rockstar Games care conține simularea a peste 200 de specii animale, între care multe păsări și căprioare.

În medie, jucătorii Red Dead Redemption 2 au reușit să identifice 10 din 15 animale în timpul unui chestionar, cu trei animale mai mult decât cei care nu joacă acest titlu, au spus cercetătorii Universității din Exeter. Oamenii de știință sunt de părere că vorbim despre gaming ca despre „o forță a comunicării”.

Ce este Red Dead Redemption 2?


RDR2 este un joc video acțiune-aventură care are loc în statele sudice și vestice ale Statelor Unite ale Americii, în 1899. Povestea jocului este una ficțională, iar multe aspecte ale Vestului Sălbatic au rol atât educațional, cât și satiric. În joc apar multe animale cum ar fi căprioara cu coadă albă, iepuri, broască țestoasă aligator, sturion de lac, gaița albastră și multe alte specii specifice zonei.

Cercetătorii universității au provocat 500 de tineri care se joacă pe calculator să identifice imagini cu animale reale, iar cei care au jucat RDR2 au reușit să identifice mai bine speciile, dar și comportamentele acestora. Una dintre persoane a spus că RDR2 l-a învățat să își dea seama când un berbec va începe să atace, adăugând: „Fără glumă, m-a făcut să evit să-mi rup un picior în viața reală”.

Este greu să creezi un astfel de joc

Crearea unei lumi virtuale care să dea impresia vieții reale este o misiune grea. Artiștii, animatorii și muzicienii muncesc din greu să includă toate detaliile pe care le pot include într-un joc video, astfel încât cei care joacă pot învăța de la sine lucruri noi despre lume.

„Nu ne așteptăm ca jocurile cu buget mare să includă mesaje despre conservarea animalelor, dar educatorii și conservatoriștii pot învăța câte ceva”, a spus Ned Crowley, unul dintre cercetători. „Să fii în spații închise cu un computer sau o consolă pare că este opusul observării naturii, însă descoperirile noastre arată că unele jocuri pot învăța oamenii despre natură fără să încerce măcar acest lucru”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel