Data publicării:

JO 2024 și europarlamentarele, ”o țintă considerabilă” pentru manipulările din străinătate, avertizează Franța

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @wirestock
FOTO: Freepik @wirestock
Alegerile europarlamentare și Jocurile Olimpice de la Paris, ”o miză și o țintă considerabilă”. 

Stephane Bouillon, secretarul general pentru apărare și securitate națională al Franței (SGDSN), a atenționat, miercuri, că alegerile europarlamentare (9 iunie) și Jocurile Olimpice de vară de la Paris (6 iulie - 11 august) vor fi ”o miză și o țintă considerabilă” pentru manipulări din străinătate, informează AFP, scrie Agerpres.

”În afară de Jocurile Olimpice, suntem foarte sensibili la ceea ce se întâmplă astăzi în Ucraina și alegerile europene vor fi o miză și o țintă considerabilă pentru unii dintre competitorii noștri străini”, a afirmat Stephane Bouillon în fața Comisiei pentru apărare din cadrul Adunării Naționale, fără a numi o țară anume.

SGDSN, subordonat prim-ministrului, va organiza pe 29 martie pentru toate partidele politice franceze candidate în alegerile europene o reuniune de ”sensibilizare la amenințările denumite hibride”, pentru a aborda riscurile ”de atacuri cibernetice, de manipulări a informației și de ingerințe străine”.

Parisul a denunțat tentativele de destabilizare orchestrate de Rusia

În ceea ce privește Jocurile Olimpice de la Paris, Bouillon a precizat că au fost organizate o serie de exerciții care au simulat ”atacuri cibernetice, atacuri asupra transporturilor”, precum și reuniuni asupra precauțiilor de luat în termeni de securitate în telecomunicații.

În ultimele săptămâni, Parisul a denunțat în mod deschis o serie în tentative de destabilizare orchestrate de Moscova, menite să submineze susținerea opiniei publice pentru cauza ucraineană.

Potrivit lui Stephane Bouillon, amenințările hibride sunt ”cele care nu pot fi atribuite, care nu se văd din prima, fie că este vorba de atacuri cibernetice, de dezinformare, de ofensive împotriva securității noastre economice”.

”Aceste amenințări sunt în creștere și chiar ne pot face să pierdem războiul înainte ca adversarul să arate o armă, acesta este vechiul principiu al lui Sun Tzu (autorul cărții Arta războiului), însă este mult mai rapid și mult mai eficace pentru a ajunge să ne facă să pierdem un război și să ne facă să ne scufundăm”, a conchis el.

Citește și: Jocurilor Olimpice din Franța: Aproape 20.000 de soldaţi vor fi mobilizaţi pentru securitatea evenimentului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel