JO 2020: Un politician cere mutarea turneului de golf
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un politician japonez i-a cerut preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, mutarea turneului de golf din cadrul Jocurilor de anul viitor de la Tokyo, din cauza temperaturilor ridicate, scrie Reuters. 

CIO şi-a anunţat în această lună intenţia să mute probele de maraton şi marş din cadrul JO 2020 la Sapporo, în insula Hokkaido din nordul Japoniei, din pricina riscului ca în perioada Jocurilor la Tokyo să existe temperaturi foarte ridicate într-un aer saturat de umiditate. Parlamentarul japonez Shigefumi Matsuzawa i-a scris lui Thomas Bach pentru a-şi exprima îngrijorarea în legătură cu Clubul de Golf din Kasumigaseki, situat în prefectura Saitama, la aproximativ 50 km nord-vest de Tokyo.

Matsuzawa a calificat drept 'foarte serioasă' problema temperaturilor foarte ridicate din perioada de desfăşurare a Jocurilor. Potrivit parlamentarului, un studiu din 2017 arată că în oraşul Kawagoe din prefectura Saitama, unde este situat Kasumigaseki, se înregistrează cele mai mari temperaturi din Japonia. Politicianul a estimat că desfăşurarea unui eveniment sportiv în aer liber 'în cea mai călduroasă regiune a Japoniei în acea perioadă este extrem de iresponsabilă'.

Ideea CIO de a muta probele de maraton şi de marş a stârnit iritarea guvernatoarei oraşului Tokyo, Yuriko Koike. Ea a remarcat că Tokyo a investit sume considerabile pentru reducerea efectelor căldurii sufocante şi a umidităţii înregistrate pe timpul verii. Matsuzawa a recomandat mutarea turneului de golf în insula Wakasu din Golful Tokyo, unde în perioada desfăşurării Jocurilor temperaturile sunt în medie cu 4 grade Celsius mai mici decât la Kasumigaseki. El a propus şi alte variante, regiunile muntoase Hakone şi Nagano din centrul Japoniei sau chiar insula Hokkaido, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel