Data publicării:

Jessie și-a lansat cea mai recentă creație muzicală. Cu ce problemă s-a confruntat artista: Am speranța că va fi mai bine

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Jessie și-a lansat o nouă piesă, ”România mea”, și vrea ca vocea sa să schimbe ceva în lumea muzicală și nu numai.

Jessie Baneș, cunoscută pe scena muzicală ca Jessie, și-a lansat cea mai recentă creație muzicală, însă pe perioada filmărilor la videoclip s-a confruntat cu o serie de probleme, despre care a ținut să atragă atenția în mod public.

”Dragi prieteni, am lansat piesa România mea pentru că, cu bune și cu rele, cred cu tărie că țara noastră este asa cum am descris-o în aceste versuri. O minunație de țară, cu oameni buni care o populează, cu peisaje desprinse din basmele cu zâne și cu o istorie care conturează caractere puternice.

Sunt mândră că sunt româncă, m-am născut pe acest pământ sfânt, unde eroii pe care îi purtăm în suflete și astăzi, au luptat sub semnul crucii cu toată ființa lor și cu speranța că lasă urmașilor lor o Românie unită.

Fiecare țară are defectele ei, fiecare om are un cusur, dar nu trebuie să punem etichete și să ne lăsăm mânați credința că în altă parte a lumii e mai bine. Nicăieri nu-i ca acasă și asta ne-o pot relata românii care au plecat din țara lor de baștină”, a scris Jessie Baneș pe Facebook.

FOTO: captură Facebook @Jessie

Jessie: ”Vocea mea poate schimba ceva”

”Nu aș fi vrut să împărtășesc cu voi experiența neplăcută prin care am trecut, tocmai pentru că nu acesta este mesajul pe care vreau să îl propag cu acest eveniment al lansării melodiei, dar din păcate sunt nevoită să trag un semnal de alarmă, pentru că vocea mea cred și sper că poate schimba ceva în această țară.

După ce am înregistrat melodia, mi-am imaginat că videoclipul ei să surprindă imagini din instituții publice reprezentative pentru țara noastră, muzee sau chiar biserici pline de istorie. Zis și făcut.

Am dat telefoane și mailuri acestor instituții, ca să fiu în legalitate, exprimându-mi dorința de a filma în aceste locuri care fac parte până la urmă din patrimoniul nostru, al românilor, unde ar trebui să avem acces neîngrădit.

Să nu mai vorbim de faptul că aceste sunt locații în care filmatul și fotografiatul nu este interzis. Spre marea mea surprindere unele instituții nici nu s-au obosit să îmi răspundă, altele mi-au spus ca pur și simplu nu se poate nemotivând de ce sau chiar m-au condiționat financiar(!). Adică, pe românește, mi-au cerut bani de o cafea - mită.

Nu vreau să dau numele persoanelor care conduc aceste instituții, dar știm bine că la capitolul promovare, România stă foarte prost, iar acum nu mă mir de ce.

Am discutat și cu alți artiști despre această problemă și mi-au fost relatate incidente asemănătoare.

Deși am avut această dezamăgire profundă lovindu-mă de birocrații care nu ar trebui să existe, am speranța că în Romania va fi mai bine. Dar fiecare trebuie să contribuim la această schimbare, pentru că schimbarea vine din noi în sine”, a concluzionat artista.

Citește și: Oana Pellea și Marius Manole, reacții la Macarena. "Am rezistat 30 de secunde. Parcă aș rămâne la Pink Floyd sau Queen. Mesajul poate fi transmis și altfel, nu?"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel