Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, atenționează că susţinerea Ucrainei ”este un interes de securitate naţională”
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
„Este un interes de securitate naţională pentru toate ţările din NATO să îl împiedice pe Putin să câştige în Ucraina” spune Jens Stoltenberg. 

Unii parlamentari republicani din Statele Unite se opun alocării de noi fonduri pentru Ucraina, dorind să le blocheze în Congres. Întrebat despre despre acest aspect, Jens Stoltenberg a adus aminte tuturor de angajamentul pe care l-au luat în a ajuta Ucraina.

Nerespectarea promisiunii de sprijin ar fi "nu doar o tragedie pentru Ucraina, dacă preşedintele Putin câştigă, ci ar fi foarte periculos şi pentru noi", a declarat secretarul general într-o conferinţă de presă comună la finalul unei întrevederi la Bruxelles cu preşedintele Letoniei, Edgars Rinkevics.

"Este un interes de securitate naţională pentru toate ţările din NATO, deci şi pentru Statele Unite, să îl împiedice pe preşedintele Putin să câştige în Ucraina", a insistat el, exprimându-şi totodată încrederea că ajutorul american pentru Ucraina va continua.

Cel mai mare ajutor militar pentru Kiev vine de la Washington, unde s-au cheltuit de la începutul invaziei ruse pe teritoriul ucrainean, un total de 44,2 miliarde de dolari. Ucraina întâmpină în continuare probleme pe câmpul de luptă, dar Stoltenberg susține că acestea nu sunt un argument "împotriva sprijinului, ci pentru mai mult sprijin", conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel