„Je suis român”. Presa din Ungaria îi ia apărarea lui Colțescu. Cozmin Gușă: O lecție usturătoare pentru autoritățile române
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Presa din Ungaria a scris despre scandalul de rasism generat de arbitrul român Sebastian Colțescu.  

„Je suis român”, acesta este titlu editorialului scris de jurnalistul Pataki Tamás de la publicația Magyar Nemzet. Articolul are drept subiect scandalul care a făcut deja înconjurul lumii, comentariul lui Sebastian Colțescu de la meciul Paris Saint Germain - Istanbul Bașakșehir. Presa din Ungaria este solidară cu arbitrul român și susține că acesta este blamat pe nedrept, iar replica "Ăla negru" pe care a spus-o arbitrul nu denotă rasism.

Negru. În română, asta înseamnă negru. Nici mai mult, nici mai puțin. Când Sebastian Colțescu a rostit acel cuvânt nu a crezut că se va sfârși cariera lui. Nu se gândea ca o să iasă scandal din asta, ca și președintele turc o sa vorbească despre asta...”, scrie ziaristul maghiar.

Pataki Tamás subliniază că Sebastian Colțescu nu l-a catalogat altfel pe antrenorul secund al formaţiei Istanbul Bașakșehir, ci doar l-a indicat ca fiind „cel negru”, iar acest lucru nu este rasism. La finalul articolului, jurnalistul maghiar concluzionează:Așadar, astăzi „je suis” este românesc. Pentru că vom fi cu toții români dacă lăsăm poliția gândirii și rasismului să revolte”.

Cozmin Gușă, intervenție

Despre editorialul publicat în presa din Ungaria a scris și Cozmin Gușă pe pagina sa de Facebook. El a criticat dur atitudinea autorităților și a presei din România vizavi de scandalul Colțescu.

"Cotidianul MAGYAR NEMZET titrează într-un fel în care în România nu s-a întâmplat, ca urmare a exceselor împotriva arbitrului COLȚESCU, eroul nefericitului incident din Franța (nu pricep în detaliu ce scrie-n restul articolului, dar din câtă limbă ungurească cunosc, e-n favoarea noastră, oricum “titlul face melodia”).

Li se dă astfel o lecție usturătoare atât pupincuriștilor din presa românească, cât și autorităților române de tipul ministrului IONUȚ STROE, care s-au grăbit să-l învinovățească în mod greșit pe românul nostru, sau să-și ceară scuze prostește pentru ceva unde nu eram vinovați noi românii. MULȚUMIM FRUMOS! KÖSZÖNÖM SZÉPEN!", a scris Cozmin Gușă pe pagina sa de Facebook.

“JE SUIS ROMÁN!” SOLIDARITATE ȘI CORECTITUDINE DIN PARTEA PRESEI LUI ORBÁN. VIKTOR ORBÁN. ÎN ACEST CAZ, “CEL BUN”!...

Publicată de Cozmin Gusa pe Joi, 10 decembrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel