Jarosław Kaczyński o acuză pe Ursula von der Leyen că a încălcat un acord între Polonia și Comisia Europeană: Vor să ne subordoneze pe deplin Germaniei
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Mateusz Morawiecki
Sursă foto: Facebook Mateusz Morawiecki
Jarosław Kaczyński, președintele Partidului Lege și Justiție, care se află la guvernare în Polonia, o acuză pe Ursula von der Leyen că a revenit asupra unui acord încheiat între guvernul polonez și Bruxelles cu privire la eliberarea fondurilor UE.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a revenit asupra unui acord încheiat între guvernul polonez și Bruxelles cu privire la eliberarea fondurilor UE și este timpul ca Polonia să răspundă, spune liderul Lege și Justiție (PiS) al țării, Jarosław Kaczyński, pentru revista poloneză Sieci.

Kaczyński consideră că Comisia nu acționează cu bună-credință și a încălcat un acord la care fusese încheiat cu guvernul polonez privind eliberarea de fonduri.

Liderul PiS a insistat că nu regretă faptul că s-a încercat un compromis, deoarece era important ca Polonia să încerce să obțină finanțarea, dar consideră că acest lucru a fost imposibil dat fiind comportamentul Comisiei.

Kaczyński a declarat revistei că își dă seama că există oameni din Polonia care doresc să beneficieze de o pierdere a suveranității și libertății care ar fi cauzată, de exemplu, de introducerea monedei unice europene. Cu toate acestea, el a sperat că majoritatea oamenilor vor vedea că nu este în interesul țării să-și piardă suveranitatea.

Întrebat ce anume intenționează să facă, liderul partidului de guvernământ a spus că aceasta înseamnă că Polonia va lua decizii în interesul cetățenilor săi în ceea ce privește prețurile la energie fără a ține cont de aprobarea UE. . El a adăugat că aceasta nu înseamnă că Polonia va refuza să-și plătească cotizațiile la bugetul UE, dar va genera și alte acțiuni, pe care a refuzat să le precizeze în acest stadiu.

„Polonia nu are acum unde să se retragă”

Kaczyński a considerat că este mai mult decât probabil ca Comisia Europeană să încerce să blocheze finanțarea de la bugetul UE, pe lângă blocarea finanțării din fondul de redresare.

„Sunt convins că, pentru a spulbera Polonia și a o face pe deplin subordonată Germaniei, vor bloca și acele fonduri”, a spus el publicației.

În ceea ce privește relațiile poloneze cu UE, Kaczyński consideră că „Polonia nu are acum unde să se retragă”.

„Am dat dovadă de maximă bunăvoință și am fost gata să facem compromisuri, dar se pare că se întâmplă altceva. Dacă vom câștiga, va trebui să ne reconstruim relațiile cu UE. Nu putem accepta ca UE să nu onoreze tratatele, acordurile sau chiar hotărârile Curții Europene de Justiție (CEJ)”, a spus el.

El a atras atenția asupra faptului că CEJ a acceptat că toți judecătorii numiți de președintele din Polonia sunt legitimi, dar Ursula von der Leyen cere acum ca judecătorii să poată pune la îndoială legitimitatea altor judecători de a judeca. Acest lucru, a adăugat el, nu poate fi acceptat, deoarece ar crea un haos total în stat, scrie RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel