Japonia: Un angajat de la Fukushima a murit subit joi
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
fukushima
fukushima

Un angajat de la centrala nucleară avariată Fukushima a murit subit joi, dar nu din cauza radiaţiilor, a anunţat Tokyo Electric Power (TEPCO), compania care exploatează instalaţia.

Bărbatul, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a murit joi dimineaţa, după ce a fost spitalizat cu o zi înainte din cauză că i s-a făcut rău la începutul zilei.

Potrivit TEPCO, acesta a muncit 46 de zile la Fukushima Daiichi, în exteriorul clădirilor, la instalaţia rezervoarelor pentru tratarea apelor contaminate.

Bărbatul ar fi fost expus unei doze cumulate de radiaţie de 2,02 milisievert, susţine TEPCO, un nivel net inferior limitei anuale autorizate.

"Este dificil, din acest motiv, să ne imaginăm că radioactivitatea s-ar fi putut afla la originea decesului său", a declarat compania pentru AFP.

Cauza morţii acestui muncitor nu a fost dezvăluită, fiind în curs de investigare.

De la accidentul nuclear de la 11 martie, declanşat de un cutremur urmat de un tsunami care au avariat sistemul de răcire al reactoarelor acestei centrale din nord-estul ţării, la Fukushima muncesc numeroase persoane, cu scopul de a stabiliza situaţia până la sfârşitul anului.

Acest deces este al treilea înregistrat în rândul angajaţilor centralei, de la data accidentului şi până în prezent, bilanţ care nu îi include pe cei doi salariaţi morţi în ziua în care s-a produs tsunami.

Responsabilitatea radiaţiilor a fost îndepărtată în toate cazurile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel