Japonia se alătură Israelului și interzice accesul străinilor, pe fondul răspândirii Omicron
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Japonia a anunțat că își va închide granițele pentru străini.

Japonia a anunțat luni că își va închide granițele pentru străini, cea de-a treia economie a lumii alăturându-se Israelului în luarea celor mai dure măsuri împotriva noii variante Omicron, scrie Reuters.

Cu toate acestea, piețele și-au recăpătat calmul, investitorii așteptând mai multe detalii despre această variantă, după ce săptămâna trecută s-au prăbușit din cauza temerilor că aceasta ar putea aduce noi restricții.

Potențial mai contagioasă decât variantele anterioare, Omicron, identificată pentru prima dată în Africa de Sud, a fost descoperită în Australia, Belgia, Botswana, Marea Britanie, Canada, Danemarca, Franța, Germania, Hong Kong, Israel, Italia, și Olanda.

Ar putea dura "de la câteva zile la câteva săptămâni" pentru a înțelege nivelul de gravitate al Omicron, spune Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Ca măsură de precauție pentru a evita cel mai rău scenariu, Japonia își va închide granițele pentru străini începând de marți, a declarat premierul Fumio Kishida, adăugând că este pregătit pentru criticile care îl acuză că este prea prudent.

"Acestea sunt măsuri temporare și excepționale pe care le luăm de dragul siguranței până când vor exista informații mai clare despre varianta Omicron", a declarat Kishida reporterilor, notează Mediafax. Acesta nu a precizat cât timp va fi meținută restricția. 

În Israel, interdicția a intrat în vigoare duminică la miezul nopții.  

Marocul va interzice toate zborurile internaționale de pasageri care intră în țară timp de două săptămâni, începând cu 29 noiembrie, a anunțat duminică guvernul.

Președintele Joe Biden va oferi luni noi detalii despre varianta și răspunsul SUA, a precizat Casa Albă într-un comunicat.

Africa de Sud a denunțat măsurile ca fiind nedrepte și potențial dăunătoare pentru economie, spunând că este pedepsită pentru capacitatea sa științifică de a identifica din timp variantele.  

VEZI ȘI: Omicron, nouă variantă de coronavirus. Guvernul sud-african, supărat: În loc să ne aplaude toate țările, închid granițele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel