Data publicării:

Japonia, a noua țară care suspendă finanțarea UNRWA. Ce acuzații i se aduc organizației ONU pentru refugiații palestinieni

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik@natanaelginting
FOTO: Freepik@natanaelginting
Japonia se alătură altor opt țări care suspendă finanțarea agenției ONU pentru refugiații palestinieni.

Japonia a anunţat că suspendă finanţarea destinată agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) din cauza acuzaţiilor israeliene potrivit cărora unii din angajaţii săi au fost implicaţi în atacul comis de Hamas pe 7 octombrie, informează AFP, scrie Agerpres. Japonia este a noua țară care suspendă finanțarea, iar Elveția a amânat luarea unei decizii în acest sens.

UNRWA a concediat mai mulţi membri ai personalului său şi a promis o investigaţie amănunţită, dar, în pofida acestui lucru, Israelul i-a comunicat decizia de a-i interzice să continue să lucreze în Gaza după război.

Japonia, a noua țară care suspendă finanțarea UNRWA

Japonia este a noua ţară care îşi suspendă finanţarea către agenţia ONU, după Statele Unite, Canada, Australia, Italia, Regatul Unit, Finlanda, Ţările de Jos şi Germania. În același timp, Elveția a anunțat că mai așteaptă dovezi legate de acuzațiile menționate, înainte de a lua o decizie privind suspendarea finanțării.

Tokio a declarat duminică seara că este ”extrem de îngrijorat de presupusa implicare a personalului UNRWA în atacul terorist împotriva Israelului din 7 octombrie anul trecut”.

”Japonia a decis să suspende pentru moment orice finanţare suplimentară către UNRWA, în timp ce UNRWA investighează chestiunea şi ia în considerare măsuri pentru a răspunde acuzaţiilor”, se arată într-un comunicat al Ministerului japonez de Externe.

Japonia va continua ”în acelaşi timp să facă eforturi diplomatice pentru a îmbunătăţi situaţia din Fâşia Gaza şi pentru a calma situaţia cât mai curând posibil, oferind sprijin altor organizaţii internaţionale”, se adaugă în declaraţie.

Citește și: Ministrul de Externe israelian cere demisia șefului UNRWA, elvețianul Philippe Lazzarini

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel