Jandarmeria Botoșani, decizie după ce un candidat a urinat într-o sticlă, în sala de examen
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de F1 Digitals de la Pixabay
Imagine de F1 Digitals de la Pixabay
Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Botoșani a demarat o anchetă internă după cazul tânărului care a urinat într-o sticlă, în sala de examen. Instituția spune că s-a urmărit interesul candidatului, dar ca să nu se mai repete astfel de situații, va schimba regulamentul.

Dacă i s-ar fi permis să părăsească sala pentru a merge la toaletă, candidatul la examenul pentru școala de subofițeri avea obligația să predea lucrarea și nu mai avea dreptul să intre în sala de examen. Așa că, precizează Jandarmeria Botoșani într-un comunicat transmis astăzi, faptul că nu a fost lăsat să meargă la toaletă și a fost pus să-și facă nevoile într-o sticlă a reprezentat "o soluție de compromis", în interesul candidatului. Totuși, pentru ca "astfel de situații" să nu se mai repete, instituția spune că va schimba regulamentul. 

"Soluția (cu acordul celorlalţi candidaţi şi posibilă prin absenţa candidaţilor de sex feminin din sală) pentru rezolvarea situației apărute a fost una de compromis, prin care s-a urmărit, în primul rând, interesul candidatului pentru finalizarea testului, dar şi respectarea metodologiei", a arătat Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Botoșani într-un comunicat. Instituția a demarat o anchetă internă.

Regulamentul în vigoare prevede că, înainte de examen, candidaților li se oferă 15 minute pentru a merge la toaletă. Apoi, oricine iese din sală este obligat să predea lucrarea. 

"Din momentul deschiderii plicului cu teste, niciun candidat nu mai poate intra sau ieși din sală decât dacă predă foaia de răspuns și semnează de predarea acesteia. Candidații au luat cunoștință despre această obligație, iar cu 15 minute înainte de începerea probei au fost asigurate condiţiile pentru satisfacerea nevoilor fiziologice, pentru a evita apariția unor astfel de situații neprevăzute în metodologia specifică", a precizat IJJ Botoșani. 

Pentru că astfel de situații au apărut chiar și cu cele 15 minute acordate înainte de examen, Jandarmeria are de gând să schimbe metodologia de concurs. 

Candidatul s-a clasat între primii din cei peste 800 de candidați, fiind declarat admis, a spus Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul IJJ Botoșani, potrivit monitorulbt.ro.

Știrea inițială 

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Botoşani a dispus verificarea condiţiilor de desfăşurare a probei de evaluare a cunoştinţelor candidaţilor înscrişi la concursul de admitere la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi 'Petru Rareş' Fălticeni, după ce unul dintre candidaţi a urinat în sala de examen, ca urmare a faptului că nu i s-a permis să meargă la toaletă în timpul examenului.

Verificările au fost dispuse după ce în mass-media locală au apărut informaţii cu privire la faptul că unul dintre tinerii participanţi la proba scrisă a examenului pentru Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi, care s-a desfăşurat, sâmbătă, la Colegiul Naţional 'AT Laurian', a fost determinat să urineze într-o sticlă, din cauză că supraveghetorii nu i-au permis să meargă la grupul sanitar, invocând regulamentul de desfăşurare a acestei probe.

'La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani vor fi verificate aspectele semnalate pe timpul desfăşurării probei de evaluare a cunoştinţelor candidaţilor în cadrul concursului de admitere la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi 'Petru Rareş' Fălticeni, sesiunea septembrie - octombrie 2021. Vom reveni cu precizările necesare în cel mai scurt timp posibil, conducerea inspectoratului fiind prima interesată de lămurirea aspectelor semnalate, conform prevederilor legale', a precizat purtătorul de cuvânt al IJJ Botoşani, Dan Izotov, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel