Data publicării:

Jale și dezastru, la reprezentanțele românești de turism, spune Grapini

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Arhiva
WhatsApp
grapini
grapini

Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri şi turism, Maria Grapini, a declarat, sâmbătă, la  Băile Felix, că a găsit "jale şi dezastru" la reprezentanţele de turism ale României în străinătate.

"La Paris, la Viena, în Spania, Italia, e jale şi dezastru! Oamenii nu aveau habar că trebuie să promoveze ţara lor, ei de asta sunt acolo. În sfârşit, am preşedintele Autorităţii Naţionale în Turism, îi chem pe toţi, le fac o fişă a postului şi le dau termene. (...) Aici schimbăm totul şi ne deschidem spre Asia. În Japonia, de exemplu, unde oamenii sunt foarte interesaţi. (..) Noi trebuie să promovăm inteligent România, prin specificul ei", a spus Grapini, sâmbătă, la întâlnirea cu oamenii de afaceri din staţiunile Felix şi 1 Mai.

 Ministrul a apreciat că turismul poate să fie o industrie, în special cel balnear şi a vorbit despre atragerea investitorilor, ca prioritate, atât din ţările non-europene, cât şi din India, Arabia Saudită.

În seria iniţiativelor, Maria Grapini a amintit că se lucrează la legea turismului, dând asigurări că până la sfârşitul lunii iunie vor apărea ghidurile mult simplificate pentru accesarea fondurilor 2014-2020, că se pregăteşte o lege a insolvenţei şi se lucrează, cu firma Siemens, la proiectul intitulat Etică în afaceri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel