Data publicării:

Jaf de Bitcoin în valoare de 3,6 miliarde dolari. Doi frați africani ar fi orchestrat totul, dar neagă implicarea

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Raees și Ameer Cajee neagă implicațiile într-un presupus jaf.

Avocatul celor doi frați care au fondat o firmă sud-africană de investiții în Bitcoin a spus că aceștia nu au avut nicio legătură cu un presupus „jaf”, potrivit BBC. Compania Africrypt, fondată de frații Raees și Ameer Cajee, „a dispărut” cu Bitcoin în valoare de 3,6 miliarde dolari la acea vreme, se arată într-o plângere la poliție. Firma de avocatură Hanekom Attorneys reprezintă un grup de investitori care dă în judecată compania din aprilie.

Însă, nu se știe exact cât de multe monede virtuale lipsesc. Pe site-ul web al companiei, în prezent inactiv, Africrypt se descrie drept „o firmă de investiții concentrate exclusiv pe criptomonede și tehnologia blockchain”. Fondată în 2019, compania le-a spus investitorilor că în doar câțiva ani a crescut dintr-o operațiune cu un singur angajat care funcționa într-un dormitor în „una dintre cele mai mari și de succes companii de trading din Africa”.

Ce s-a întâmplat în aprilie?

 

În data de 13 aprilie, directorul Ameer Cajee le-a transmis clienților firmei sale că Africrypt nu mai funcționează din cauza unei piratări. „Sistemul nostru, conturile clienților, portofelele virtuale ale clienților și datele au fost compromise”, se arată în scrisoarea care îi încuraja pe investitori să nu meargă pe „calea legală” fiindcă procesul de recuperare „ar fi doar întârziat”.

Unii dintre investitorii care și-au pierdut accesul la bani sunt reprezentați de firma de avocatură menționată mai sus. Avocații sunt de părere că Bitcoin în valoare de 3,6 miliarde dolari „a fost disipat în totalitate”, se arată în plângerea depusă la poliția de elită sud-africană cunoscută sub numele de „Vulturii”. Investigația despre actuala locație a criptomonedelor a fost îngreunată de utilizarea a „diferite metode de spălare de bani de pe dark web”, se mai arată în plângere.

Avocatul celor doi susține că a fost o piratare, iar suma este exagerată

 

„Nu există vreo bază a acuzațiilor și aceste acuzații nu fac cinste nimănui”, a transmis avocatul fraților, John Oosthuizen. „În continuare cei doi susțin că a fost o piratare și au rămas fără activele menționate”, a adăugat el, negând că valoarea totală de 3,6 miliarde dolari este măcar adevărată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel