Jaf ca în filme realizat de o româncă. A furat de sub nasul unor englezi bijuterii de 4,2 milioane de lire
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
O femeie originară din România și cu cetățenie engleză a furat dintr-un magazin de bijuterii diamante în valoare de 4,2 milioane de lire sterline. 

O femeie cu origini din România a furat diamante în valoare de 4,2 milioane de lire sterline, înlocuindu-le cu pietricele fără valoare. Lulu Lakatos, în vârstă de 60 de ani, s-a dat drept gemolog specializat pe diamante care dorea să analizeze nestematele de la Boodles, Londra. 

Lakatos a evaluat 7 diamante din magazinul de pe New Bond Street, pe care mai apoi le-a pus într-un săculeț. Când sacul a fost deschis de un reprezentant al magazinului, acolo au putut fi găsite doar niște pietricele.

Scamatorie de 4,2 milioane de lire

„Diamantele au fost furate de acuzată printr-o scamatorie. Povestea conspirativă în care aceasta a jucat un rol integral și central a fost parte a sofisticării de cel mai înalt rang, luând în calcul planificarea, riscul și răsplata”, a pledat procurorul Philip Stott. 

Lakatos, născută în România și crescută în Franța neagă orice conspirație în privința jafului de pe 10 martie 2016. 

Alți 2 bărbați, implicați în jaf

În fața instanței, acuzarea a prezentat cazul pe larg, spunând că în februarie 2016, șeful magazinului Boodles, Nicholas Wainwright, a cunoscut un bărbat numit „Simon Glas”, care a pretins că este un investitor ce dorea să cumpere mai multe nestemate. Cei doi s-au întâlnit o lună mai târziu în Monaco, unde Glas l-a introdus în schemă pe un bărbat așa-zis rus, numit „Alexander” și o vânzare substanțială a fost stabilită în acea zi. 

Nestematele, în valoare de 4,2 milioane de lire sterline, făceau parte din înțelegerea lui Wainwright și Glas. Printre pietrele prețioase se număra și un diamant în formă de inimă, în valoare de 2,2 milioane de lire sterline și un altul, roz, în formă de pară, ce valora alte 1,1 milioane. Un evaluator, ce s-a prezentat cu numele de „Anna”, instruită de așa-zișii cumpărători, s-a dus la magazin pentru a examina pietrele. După examinare, nestematele urmau a fi puse într-un săculeț pe care l-ar fi păstrat magazinul Boodles până la primirea banilor. 

Lulu Lakatos sau „Anna”

Evaluatorul sub numele de „Anna” era, de fapt, Lulu Lakatos. Aceasta a avut acces în subsolul magazinului de bijuterii alături de Wainwright și gemologul magazinului, Emma Barton. Se pare că acolo, Lakatos a evaluat, cântărit și împachetat în hârtie fiecare dintre cele 7 diamante, pe care le-a așezat într-o cutie opacă.

„Când examinarea a luat sfârșit, cutiile au fost puse într-un săculeț cu fermoar, care a fost încuiat cu un lacăt”, a mai zis procurorul Stott.

Se pare că Lakatos a înlocuit săculețul cu unul identic, plin de pietricele fără nicio valoare. Femeia a fost arestată în Franța în septembrie 2020, iar apoi a fost extrădată în Marea Britanie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel