Jacheta lui Michael Jackson purtată în reclama Pepsi când i-a luat foc părul, vândută cu 250.000 lire sterline
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Trei melodii ale lui Michael Jackson, eliminate de pe platformele de streaming. Care este motivul / Foto: Unsplash, de Mathew Browne
Trei melodii ale lui Michael Jackson, eliminate de pe platformele de streaming. Care este motivul / Foto: Unsplash, de Mathew Browne
O  jachetă de piele emblematică purtată de Michael Jackson a fost vândută pe o sumă fabuloasă, la Londra.

O jachetă de piele emblematică purtată de Michael Jackson în anii '80 a fost cumpărată pentru 250.000 de lire sterline (306.000 de dolari). Conform BBC, vestimentația alb-negru, purtată de regretatul cântăreț într-o reclamă Pepsi, era estimată să se vândă între 200.000 și 400.000 de lire sterline la licitație.

Obiectul a fost printre cele peste 200 de piese de memorabilia muzicală vândute la Londra vineri, inclusiv o jachetă a lui George Michael și o perucă a lui Amy Winehouse. Piese legate de David Bowie, Oasis și The Beatles au fost, de asemenea, scoase la licitație.

Jackson a purtat jacheta în 1984, în prima dintre o serie de reclame pe care superstarul le-a făcut pentru compania de băuturi răcoritoare. Acele reclame sunt renumite mai ales pentru un incident în care părul lui Jackson a luat foc în timpul unei sesiuni de filmare, provocându-i arsuri grave. El purta o altă jachetă atunci.

Ce alte obiecte s-au mai dat pe sume colosale

Michael, starul Wham!, a purtat jacheta sa La Rocka în timp ce cânta alături de cântăreața americană Aretha Franklin în I Knew You Were Waiting (For Me). S-a vândut pentru 93.750 de lire sterline (115.000 de dolari) - incluzând și comisionul cumpărătorului - ca parte a vânzării de divertisment Propstore de patru zile.

Acesta a fost mult mai mult decât prețul ghid, de între 30.000 și 60.000 de lire sterline.

Un alt obiect cu preț mare a fost o perucă în formă de stup purtată de cântăreața britanică Amy Winehouse pentru un videoclip muzical din 2007 You Know I’m No Good, de pe ultimul ei album Back To Black.

S-a vândut pentru 18.750 de lire sterline (22.900 de dolari), puțin peste limita inferioară a valorii estimate. Alte obiecte prezentate au inclus piese legate de Elvis Presley, Queen și Johnny Marr.

O chitară Gibson care a aparținut lui Angus Young de la AC/DC nu s-a vândut, la fel ca și o jukebox Yellow Submarine Beatles ediție limitată. 

Prima dată când au fost licitate

Mark Hochman, directorul de muzică și postere la Propstore, a explicat înainte de licitație că aceasta a fost prima dată când multe dintre obiecte au fost puse în vânzare pentru public.

Memorabilia care aparținea lui Jackson s-a vândut anterior pentru mii de dolari, inclusiv o pălărie fedora neagră pe care a purtat-o chiar înainte de a-și executa faimosul dans moonwalk pentru prima dată în 1983.

Aceasta s-a vândut la o licitație din Paris în septembrie pentru 77.640 de euro (67.088 de lire sterline).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel