Data publicării:

Ivermectina, INEFICIENTĂ împotriva COVID-19. Specialiştii, avertisment: La animale, supradozele duc la orbire

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Ivermectina, posibil toxică. Medicii, avertisment. Sursa: Pixabay
Ivermectina, posibil toxică. Medicii, avertisment. Sursa: Pixabay

Ivermectina este promovată de mai multe voci ca fiind un medicament minune împotriva COVID-19. Cu toate astea, specialiştii atrag atenţia că medicamentul folosit în mod special la animale este toxic şi că poate duce la orbire. 

„Acest medicament este folosit pentru problemele cauzate de paraziți externi din gama scabie, alte parazitoze mai profunde ale pielii, dar sub nicio formă nu recomandăm și nu văd de ce ar putea fi folosit așa, empiric, de oameni pentru o eventuală infecție cu COVID”, a spus medicul veterinar Aurelian Ștefan la Digi24

Înrebat dacă ar elibera un astfel de medicament, dacă i l-ar cere cineva, Ștefan a răspuns: „Exclus! În niciun caz medicii veterinari prescriu așa ceva, cred că este vorba de o isterie care arată cât de fragili suntem în față fake news. Nu cred că colegii mei vor ceda în față presiunilor oamenilor care se prezintă în spitale. Este de datoria noastră și un mesaj vechi cum că medicul veterinar salvează atât animalele, dar și omenirea. Noi suntem responsabili atât pentru animăluțe, cât și pentru sănătatea oamenilor”.

"Supradoza la animale produce orbire"

 

„Românii au o mare atracție pentru senzațional și pentru aceste experimente sociale de pe social media, cineva lansează o bombă și multă lume merge pe această cale care este toxică. Trebuie să știe românii că o supradoză de Ivermectină la animale produce orbire”, a avertizat el.

Beneficiile ivermectinei în lupta cu COVID-19, dezminţite de specialişti

 

Medicul Ovidiu Roşu, care profesează în Capitală, este unul dintre doctorii care au reacţionat imediat la falsa informaţie. Acesta precizează că Ivermectina este, de fapt, un antiparazitar folosit strict pentru animale. Ovidiu Roşu atrage atenţia asupra faptului că un medic veterinar nu are voie să consulte, să prescrie sau să trateze substanţe pentru organismul uman şi că există o distincţie extrem de bine stabilită între categoriile de pacienţi cărora li se adresează fiecare cadru medical în parte.

"Deși cred cu tărie că medicii veterinari știu mai multă medicină umană decât medicii umani medicină veterinară, că se-ntâmplă ca oamenii tot animale să fie, vă rog din adâncurile existenței mele profesionale de medic veterinar cu PhDeu în coadă, să nu ne mai asfixiați cu întrebări absurde și total neetice și ilegale despre funcționarea produselor destinate animalelor la oameni și să nu ne mai epuizați stocurile de ivermectină destinate animalelor pentru consum propriu!!!Medicul veterinar NU ARE VOIE să prescrie, să consulte, să sugereze, să ORICE oamenilor din pct. de vedere medical! Voi oamenii aveți doctorii voștri și la ei TREBUIE să vă duceți să-i consultați! Noi ăștia cu dihăniile ne putem pierde dreptul de practică sau chiar să ne băgați la zdup dacă v-am face pe plac.", a scris dr. Ovidiu Roşu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel