Iulie și august se anunță caniculare. Vezi prognoza pe următoarele luni
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
fantana_arteziana_piata_unirii5431
fantana_arteziana_piata_unirii5431

Lunile iulie și august se anunță deosebit de călduroase, iar ploile vor fi puține, potrivit prognozei publicate de ANM şi realizate de Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu.

Administraţia Naţională de Meterologie avertizează că în luna iulie, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa peste mediile multianuale pe aproape întreg teritoriul, exceptând centrul ţării unde valorile de temperaturi vor fi apropiate de normele climatologice. "Sub aspect pluviometric, cantităţile de precipitaţii vor înregistra valori sub mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării, iar în nord-vest, vor fi apropiate de normal", potrivit ANM.

Nici în august nu vom scăpa de căldură, iar precipitaţiile vor fi puţine. "În luna august, regimul termic al aerului va înregistra valori peste mediile multianuale lunare în estul, sud-estul şi local în vestul ţării şi în limite apropiate de mediile multianuale în restul teritoriului".

Cantităţile de precipitatii se vor situa sub normele climatologice în sud-estul şi sudul ţării, iar în restul teritoriului valorile de precipitaţii vor fi apropiate de mediile multianuale lunare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel