Data actualizării:
Data publicării:

Iulian Iancu, în conducerea ANRE. A fost votat în plenul Parlamentului

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Politica
WhatsApp
Facebook Iulian Iancu
Facebook Iulian Iancu

Iulian Iancu, fost deputat PSD, a fost votat de plenul Parlamentului în conducerea ANRE. 

În favoarea numirii lui Iulian Iancu în conducerea ANRE s-au exprimat 224 de deputați și senatori, în timp ce 86 de parlamlentari au votat „împotrivă”.

Iulian Iancu a fost propunerea social-democraților pentru a fi numit în funcția de membru în Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

USR iese la atac

În plină criză energetică și cu un război în plină desfășurare la granițele României, PSD continuă seria numirilor controversate la vârful ANRE, acuza USR, care transmitea că „PSD îl propune în această funcție pe Iulian Iancu, un personaj controversat”.

"În plină criză energetică și cu un război în plină desfășurare la granițele României, PSD continuă seria numirilor controversate la vârful Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei. După ce Alexandru Stănescu, fratele pesedistului Paul Stănescu, și-a anunțat ieri demisia din funcția de membru al conducerii ANRE, PSD îl propune în această funcție pe Iulian Iancu, un personaj controversat, despre care fostul deputat PSD Georgian Pop afirma într-o comunicare adresată Ambasadei SUA de la București, publicată de Wikileaks, că ”, potrivit unui comunicat de presă al USR din luna martie.

Liderii Uniunii aminteau că, în urmă cu doi ani și jumătate, când PSD l-a propus pe Iulian Iancu pentru funcția de vicepremier pe probleme economice în guvernul Dăncilă, președintele Iohannis a refuzat această numire, arătând că Iulian Iancu periclitează „decizii asumate, în numele statului român, în baza parteneriatului strategic cu statele occidentale.”, scrie Mediafax.

Gazele naturale din Marea Neagră, în pericol? Iulian Iancu: Ar fi o nebunie, dar nu cred că se va intra în platoul continental al României

Iulian Iancu, președintele Comisiei parlamentare pentru industrii și servicii, a vorbit în exclusivitate pentru DCBusiness despre zăcămintele de gaze din Marea Neagră și a anunțat când ar putea fi livrate primele cantități de ”aur albastru”.

Este în pericol exploatarea offshore în condițiile în care navele rusești sunt în Marea Neagră în apropiere de zona României? 

”După părerea mea nu sunt în pericol, pentru că, așa cum ne amintim de declarația Secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, orice centimetru care va fi încălcat de către armata Rusiei va fi considerat act de agresiune împotriva statelor membre ale Alianței Nord-Atlantice și se va declanșa război între NATO și Rusia. 

Nu cred că Rusia își va permite să pătrundă nici măcar un centimetru în interiorul platoului continental al României. Cu alte cuvinte, nu cred că există un astfel de risc. Ar fi mult prea mare pericolul pentru Rusia, nu o să mai poată gestiona lucrurile, nu se poate lupta cu NATO. 

Ar fi o nebunie, vedem că nebunia este caracteristica zilei, dar totuși nu cred că se va intra în platoul continental al României. Cu alte cuvinte, cred că vom putea desfășura în liniște activitățile pe care le derulăm, atât din punctul de vedere al exploatării zăcămintelor, cât și din punctul de vedere al demarării operațiunilor de identificare a perimetrelor pentru offshore wind, al activităților navale. Nu cred că există vreun risc pentru România. Din fericire, suntem în NATO și există și acest angajament explicit transmis că nu se va admite încălcarea a nici măcar unui centimetru din spațiul blocului NATO.” spunea el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel