Iulian Bulai, foc și pară pe interzicerea LIVE-urilor din Parlament: MOARTEA Opoziției
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Iulian Bulai, USR/ sursă foto: captură video
Iulian Bulai, USR/ sursă foto: captură video
În România anului 2022, Opoziția nu poate exista fără live pe Facebook. O spune și George Simion (AUR), o spune și Iulian Bulai (USR). 

USR a fost partidul care a consacrat opoziția din Parlament prin live-uri pe Facebook, proteste cu pancarte și scene de revoltă în Legislativ, chiar dacă, în ultima perioadă, nu s-a mai remarcat prin astfel de gesturi în Camerele Parlamentului. AUR, mai nou, este partidul care, prin reprezentanții săi, face live-uri pe rețelele sociale. Astăzi, înțelegem de la reprezentanții celor două partide că asta este opoziția în România și că nu poate exista fără transmisiuni live pe Facebook, în numele transparentizării. 

”PSD-PNL-UDMR vor să interzică live-urile parlamentarilor în plenul Parlamentului. Nu voi accepta acest lucru. Asta ar însemna moartea opoziției. Sunt parlamentari care pot abuza de acest instrument, dar transparentizarea activității forului democrației noastre este crucială. Izolat total AUR? Da. Interzicerea live-urilor în Parlament? Niciodată.” a scris Iulian Bulai, deputat USR, pe Facebook. 

LIVE-urile pe Facebook din Parlament ar putea fi interzise

PNL, PSD, UDMR şi minorităţile naţionale au propus modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor. Conform proiectului, este interzisă transmiterea în direct sau înregistrarea şedinţei Camerei Deputaţilor, Biroului permanent, Comitetului liderilor sau comisiilor prin alte mijloace decât cele deja existente, mai exact transmiterea lor de către Camera Deputaţilor, înregistrarea lor şi stenografierea de către secretariatul general. Şedinţele Camerei şi ale comisiilor pot fi transmise în direct sau înregistrate şi de către mass-media cu aprobarea conducerii Camerei.

"Şedinţele Camerei Deputaţilor se transmit, se înregistrează şi se difuzează de către Camera Deputaţilor prin mijloace electronice şi se stenografiază prin grija secretariatului general. Şedinţele Biroului permanent şi comitetul liderilor se înregistrează de către Camera Deputaţilor prin mijloace electronice şi se stenografiază. Şedinţele Camerei pot fi transmise în direct sau înregistrate de către mass media, cu aprobarea Bp. Şedinţele comisiilor pot fi transmise în direct sau înregistrate de către mas media cu aprobarea biroului comisiei pentru care există solicitare în acest sens", se arată în proiect.

"Spun cu toată responsabilitatea, nu o să respect noul regulament, o să continui să fac live pe Facebook şi o să arăt toate mizeriile care se întâmplă aici, în Camera Deputaţilor.” a reacționat și George Simion, lider AUR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel