Iulian Bulai: Echipa Florin Cîţu - PSD blochează Parlamentul și încalcă Constituția țării
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Iulian Bulai a transmis un mesaj, după ce parlamentarii PSD s-au retras din ședința BPR.

După ce parlamentarii PSD au părăsit ședința Biroului Permanent Reunit, Iulian Bulai a transmis un mesaj:

„Guvernul Cîțu - Ciolacu este acum la Palatul Victoria. PSD a blocat moțiunea de cenzură în Biroul Permanent Reunit.

Echipa Florin Cîţu - PSD blochează Parlamentul și încalcă constituția țării.“, a transmis deputatul USR PLUS Iulian Bulai.

UPDATE: Reacţia USR PLUS după ce parlamentarii PSD au părăsit sala. Se decide soarta moţiunii de cenzură - Video

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au fost convocate din nou pentru luni, pentru a stabili calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură depuse vineri noaptea de parlamentarii USR PLUS şi AUR.

- „Biroul Permanent Reunit a fost boicotat a treia oară de PSD. Nicio supriză: USL trăiește. În spațiul public, Marcel Ciolacu strigă că vrea să-l demită pe prim-ministru, dar reprezentanții PSD părăsesc ședințele în care ar putea să facă asta. Boicotând a treia oară ședința Biroului Permanent Reunit de stabilire a calendarului moțiunii de cenzură, Marcel Ciolacu a confirmat că are comandă dublă și că nu-și dorește cu adevărat demiterea lui Florin Cîțu. Pe scurt: a pus PSD la remorca domnului Florin Cîțu”, transmit liderii USR PLUS pe pagina de Facebook a formațiunii. 

- "PSD-Ciolacu face parte din #EchipaCastigatoare #EchipaCitu. Tocmai s-au retras din ședința conducerii parlamentului. Fără ei moțiunea NU ajunge pe ordinea de zi. Îl vor pe Cîțu la guvern!", transmite Cristina Prună, USR PLUS.

- Parlamentarii PSD au părăsit şedinţa Birourilor Permanente. "Nu vrem să arbitrăm între celelalte partide. Membrii PSD se retrag din ședință", a declarat Lucian Romașcanu. "Unii spun despre ceilalți că sunt hoți, ceilalți că sunt falsificatori. Cum să arbitrăm noi, ce spun ei unii despre alții", a mai spus social-democratul.

George Simion transmite LIVE dezbaterile din cadrul şedinţei. (vezi AICI)

Moțiunea a fost semnată de 122 de parlamentari

Iniţial, Birourile permanente reunite ale celor două Camere fuseseră convocate vineri, la ora 23,00, dar şedinţa nu a putut avea loc din lipsă de cvorum, fiind amânată pentru sâmbătă. Nici sâmbătă nu a fost întrunit cvorumul necesar, şedinţa fiind programată pentru luni.

"Nu a existat cvorum din nou. Au fost prezenţi 6 membri ai Biroului permanent de la Senat şi 6 membri de la Camera Deputaţilor. Deci - 12. Cvorumul necesar pentru şedinţă este de 14 membri. Am convocat o nouă reuniune a Birourilor permanente reunite pentru ziua de luni, la ora 12,00", a declarat, sâmbătă, la Blaj, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Moţiunea de cenzură "Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!", semnată de 122 de parlamentari, a fost depusă vineri la Senat şi Camera Deputaţilor.

Potrivit Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, moţiunea de cenzură, care poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor, se prezintă Birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor în ziua în care aceasta a fost depusă.

Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult cinci zile de la data depunerii.

Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după trei zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Data şi locul şedinţei comune, împreună cu invitaţia de participare, se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor cu 24 de ore înainte ca aceasta să aibă loc, transmite Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel